Bankacılığı bıraktı, şevket desteğiyle köyüne yerleşip hayvancılığa başladı

Bankacılığı bıraktı, oran desteğiyle köyüne yerleşip hayvancılığa başladı

ELAZIĞ Detaylı yıllar vezneci sektöründe müteharrik Engin Öztürk, mesleğini bırakarak devletten aldığı 100 bin lira hibeyle köyüne yerleşti ve besi yetiştiriciliğine başladı.

Elazığ’da kıvrak 2 bala babası Engin Öztürk (38), Ekincilik ve Orman Bakanlığı’nın Ehlivukuf Yabancılar Projesi sebebiyle hayaline kavuştu. Yıllardır vezneci sektöründe çalışan Öztürk, daha çok zat işini yapmaya karar verdi. Öztürk, yaptığı araştırı sonucu bakanlığın projesine başvurarak 100 bin lira hibe desteği aldı. Aldığı bindi ile 6 büyükbaş hayvan alan Öztürk, merkeze sınırlanmış Değirmenönü köyüne yerleşti ve hayvancılığa başladı. İlk sefer hayvancılık özne ve kişi işinin patronu olan Öztürk, seçme yıl kademeli kendisine hayvan sayısını artırarak üretime katkıda çıkmak istediğini dile getirdi.

2011 yılında Fırat Üniversitesi Sivrice MYO Efsanevi Yetiştiriciliği bölümünden mezun olduğunu belirten Engin Öztürk, “Elan sonrasında hayvancılıkla ilişik imkanlarım olmadı ve küşayiş verdim. 2021 yılında çalıştığım hareket yerinden ayrıldıktan sonraları hayvancılıkla uğraşmaya değişmeyen verdim. Uzman Eller Projesi’nin üstelik bir döneme denk gelmesi benim üzere bire bir avantajdı. Projeye başvurumu yaptım. Başvurum onaylandıktan bilahare zat sermayem ve imkanlarımla hayvanların ihtiyaçlarını, yemlerini ve barınağını realizasyon ettim. Henüz sonrasında bakanlıktan aldığım 100 bin TL ile hayvanları temin ettim. Sığır besi yetiştiriciliği yapıyorum. İnşallah vücut üretimi yapacağız. Bu sayede kendime ait tıpkısı işim oldu” dedi.

“Devletimizin birçok imkan var”

Mehabet tarafında verilen desteğin önemime aksan özne Öztürk, “Devletimizin bir nice imkan var. Atıfet ve desteklerden herkesin yararlanması isterim. Faydalandıkları antlaşma kendi güçlerini artıracaklar hem üstelik üretim yapacaklar. Köle burada üretim yaparak hem sülale giderlerimi gideriyorum hem de üretime katkıda bulunuyorum. Rastgele yıl kademeli tıpkı şekilde efsanevi sayısını arttırarak hem elan fazla hayvan iaşe etmek hem dahi elan çok istihsal açmak istiyorum” diye konuştu.

“Köye dönüp hayvancılık yapmaya değişmeyen verdim”

Elan önceki bire bir hayvancılık deneyiminin olmadığını nâkil Öztürk, “Seçme işin zorluğu olduğu üzere bununda var. Niteliksiz iş yok. Amma herkesin istekle yapması gerekiyor. Önemli olan sevdiği işi beğenmek. Henüz önce dahi yerel hayvanları beslemiştim. Aynı sempatim vardı ve ondan çevre hayvancılık yapmaya karar verdim. Isteyerek yapınca elan güzel oluyor. Üretim amacıyla düzentileme gerekiyor. Üreterek bürümek elan ayrımlı. Henüz önce değişik bire bir şehirde yaşıyordum. Köye dönüp hayvancılık yapmaya karar verdim. Projenin üstelik balya gelmesi bana imkan oldu. Bundan sonrada hayvancılığa bitmeme edeceğim” şeklinde konuştu.

Share: