Kalaba ruzname haberi: Ordu’da yetersiz ve aile bulamayan öğrenciler, otellerde konuk ediliyor

KALABALIK Valiliği, kentteki üniversiteleri kazanıp taşıt yaptıran öğrencilerin barınma üzerine yaşadığı sorunlar üzere girişimde bulundu. Ensiz çıkmayan evet birlikte familya bulamayan üniversite öğrencileri, valiliğin kiraladığı otellerde konuk ediliyor.

Valilik, Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Erdemli Tahsil Itimat ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarındaki işlemleri süren ve kiralık ev bulamayan öğrencileri otellerde mihman ediyor. Terbiye üzere kente mevrut ve kalacak yeri olmayan öğrenciler, valiliğe başvurarak, otellerde misafir edilmeye başlandı.

Civil Civil Valisi Tuncay Sonel, babasıyla Nevşehir’den Civil Civil’evet gelen, Kalaba Üniversitesi (ODÜ) İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanan Muhammet Fatih Mütebessim’i, Örtüsüz Kapı’de karşılayıp dostane ederek, “Devletimizin katkılarıyla İçişleri Bakanlığı’mız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın koordinesinde bu sene daraç kapasiteleri arttırıldı. Yedekte olan evet da evde var olmak isteyen öğrencileri sabık yıl olduğu kadar bu yıl de misafir ediyoruz. Devletimiz sürekli onların birlikte” diye konuştu.’ÇOK MUTLU OLDUK’

Konuk edilen öğrencilerin sayısı ise bugün itibarıyla 137’ye ulaştı. Böyle tıpkı uygulamayla ilk defa karşılaştıklarını söyleyen üniversite öğrencisi Muhammet Fatih Güleç, “Çokça memnun olduk. Haddinden Fazla iyice bir aplikasyon. Ordu Valimiz Sayın Tuncay Sonel, mahdut çıkıncaya kadar bizleri misafir ediyor. Devletimizin şefkatini Sayın Valimiz bizlere gösterdi. Cenabıhak razı olsun” dedi.

Share: