Troya Müzesi’nde “3D Mapping” gösterimi yapıldı

Firez ve Turizm Bakanlığınca Türkiye Ekin Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale’de planlı Troya Ekin Yolu Festivali’nde “3D Mapping” gösterimi yapıldı.

Troya Müzesi bahçesinde hazırlanan hususi alanda gerçekleştirilen etkinlikte 3D Mapping (video haritalama, film ve animasyonların natürel dokuya uygun olarak oturtularak yayınlanması) yöntemiyle hazırlanan 17 dakikalık gösterim katılımcılara sunuldu.

Görüntülerde, Troya Savaşı hususi yöntemle hazırlanan banak ve kandil gösterileriyle anlatıldı.

Etkinlik kapsamında antrparantez Troya Müzesi ücretsiz gezildi.

Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Taşmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin curcuna kapsamında düzenlendiğini söyledi.

Çanakkale’nin festivalde bir nice sanatsal ve kültürel etkinliğe familya sahipliği yaptığını belirten Taşmak, “Troya Müzesi’nin bahçesinde zeytin ağaçlarının altında ağız ağıza sarih havada müze binasına yansıtılan benzeri vizyon olacak. Toplanmış 17 zaman sürecek gösterimde Troya efsanesini özel namına hazırlanan 3D Mapping yöntemi ile bütün gelişigüzel strateji fırsatı bulacağız. Bu projeksiyon antrparantez 22 Ilkgüz akşamı Troya Antik Kenti’ndeki ‘Troya Patara’ gösterimi sonrası esasen gerçekleştirilecek. Tekrar benzeri akşam katılımcılar müzemizi seyran fırsatı bulacaklar.” dedi.



Share: