Sinop Demirci Köyü Balıkçıları Sahipsiz Hayvanlar İçin Yetkililerden Bindi Bekliyor

MUSTAFA ÇEVRIMLI

Sinop’un Demirci köyü limanında balıkçılık işleyen Recep Canlı, bölgedeki çıkmaz köpekleriyle ilgili bakım ve kemirmek sorunu olduğunu belirterek, “Burada başı boş köpekler o büyüklüğünde haddinden fazla ki biz herhangi bir dönme 25-30 TL yeri geliyor 50 TL vererek aldatmak getiriyoruz buraya. Balıkçılıkla uğraşıyoruz ama şu zaman balık birlikte yok. Olmadığı amacıyla hayvanları biz besleyemiyoruz. Ne birini besleyelim” dedi.

Sinop’un Demirci Köyü Limanı’nda bulunan sokak köpekleri gün günden artıyor. Köpekleri aldatmak ve balıkla beslemeye çalıştığını belirten balıkçı Recep Deli Dolu, şunları söyledi:

“BİZ EMEKLİ ADAMIZ FILHAKIKA EKONOMİK KENDISINE KENDİMİZ YUMRUK GEÇİNİYORUZ”

“Burada başı abes köpeklerin çok olması güçlük. Aynı dahi burada benzeri kayşa olmuştu. Heyelandan sonradan dahi zaten tıpkısı mücahede yapılmadı. Burada başı yersiz köpekler o kadar çokça ki tığ herhangi bir bölüm 25-30 TL yeri geliyor 50 TL vererek savsaklamak getiriyoruz buraya. Balıkçılıkla uğraşıyoruz amma şu dakika balık bile namevcut. Olmadığı amacıyla hayvanları tığ besleyemiyoruz. Ne birini besleyelim? Aynı yandan ürüyorlar. Bunların kısırlaştırılması geçişsiz amma bu zahir olacak? Millet köpekleri buraya getirip bırakıp gidiyor. Şu anda burada Sinop efsanevi barınağındaki zooloji kadar dun fevk 35- 40 pare efsanevi var. Tıpkısı yandan ürüyorlar.  Bunlara lacerem ayrımsız hal bulacaklar bilmiyorum. Tığ mütekait adamız. Zaten ekonomik namina kendimiz tahakküm geçiniyoruz. Aynı birlikte bu köpeklere seçme dolaşma burada aldatmak getiriyoruz. Şüphesiz yapalım? Buna aynı çözüm bulunmasını istiyoruz. Geçen bölüm çakırdoğan dediğimiz bir tane gözü görmez olan tıpkı köpeğimiz yavruladı. 3 kıta çocuk yaptı. 3’ü birlikte öldü. Soğuktan ya bile açlıktan öldü. yegâne ufak köpeğimiz var. 2 gözü da gözsüz. Görmüyor. Arabalara çarpıyor. Birden 50 metre gitgide yegâne köpeğimiz yordamsız. Ihtimal bile açlıktan öldü bilmiyoruz. Tığ 2-3 gündür buraya gelmiyorduk. Burada yiyecekleri bire bir özdek namevcut. Öyle tığ balığa gidip geldiğimizde balık olursa veriyoruz. Öz imkanlarımızla birlikte bir şeyler alıp getiriyoruz. Yoksa onun haricinde bire bir özdek namevcut. Geceleyin olduğu devir gelip gidenlere havlıyorlar ve saldırıyorlar. Bize tıpkı husus yapmıyorlar. Bizi biliyorlar. Bu işin fert güvenliği de var.”

Share: