Yusufeli’nde eskimemiş ilçedeki konutların anahtarları konfirmasyon edilmeye başladı

Artvin’de baraj inşaatı kapsamında sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı bakir iskân yerinde bulunan konutların açacak teslimleri başladı. Eskimemiş konutunun anahtarını alan Şehremini Eyüp Aytekin barhana sürecinin başladığını söyledi.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı devam temelden 275 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin bir numara, dünyanın üçüncü yer efdal tümsekli barajı olacak Artvin’deki Yusufeli Barajında akıbet hazırlıklar yapılıyor. Akarsu terviç işlemiyle gelişigüzel sular altında kalacak olan kaza merkezinin taşınacağı yeni iskân durumunda çalışmalarda sona gelindi. Tamamlanan konutlar, borçlandırma ve becayiş işlemleriyle hak sahiplerine verilmeye başlandı.

Mevcut ilçenin acilen art kısmındaki bulunan Yansıtıcılar-Sakut mevkiinde üç ayrı bölgede 2015 yılında başlayan icraat sonrası bu yaz doğruluk sahiplerinin evlerine taşınması bekleniyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye’nin arz şişman iskan projesi olma özelliği taşıyan ilçede, göz ve hareket yeri fiyatlarını anlaşılan olmasının arkası sıra adalet sahiplerine karı ve gelişim yerleri doğrulama edilmeye başlandı.

Borçlandırma ve becayiş yöntemiyle hak sahiplerine tasdik edilen ev ve hareket yerleri için gösterişli faaliyet harcanıyor. Borçlandırma işlemleri ön müracaat bürosu Yusufeli ilçe merkezinde Şehremaneti Binasının karşısında Yusufeli Baraj Projeleri Halkla İlişkiler Bürosunda yapılırken, becayiş işlemleri ise Yusufeli Kaymakamlığında oluşturulan Becayiş Bürosunda bitmeme ediyor.

“Kullanılmamış aynı hikayeyi bu coğrafyada bilcümle gelişigüzel yazacağız”

Kullanılmamış yerleşme durumunda kâin konutun anahtarını konfirmasyon alan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Teferruatlı benzeri süreç süren Yusufeli barajı ve kullanılmamış yerleşme yerinin sonuna mevrut bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde hemşerilerimizle gelişigüzel, bu toprakları hep gelişigüzel vatan tutarga eskimemiş evlerimizde evlatlarımız için aynı yurt nesir etmiş olacağız” dedi.

“Yusufeli’nin 50-60 almanak aynı hikayesinin ufak ufak sonlandırıyoruz” diyen Başbuğ Aytekin, “Bakir bir hikayeyi bu coğrafyada hep gelişigüzel inşallah yapacağız, yaşatacağız. Ego tümce için bu sürecin şiddetli olmasını dilek ediyorum. Zaman evimi teyit aldım, gittim gördüm, gayet güzelce ergonomik. Hemşerilerimiz şundan emniyetli olsun bu ayrımsız proses, kesin çevremizde yaşadığımız ortamlarda bir bando eksikler olacaktır amma bizim elimiz dokunduğu dakika bu proses daha güzele evrilecek. Güdük zaman içerisinde bilcümle gelişigüzel göreceğiz burası inşallah vatandaşla buluştuğu an yurt olmaya başlayacak. Tıpkısı yıl belki, iki sene bire bir bando sıkıntılar çekeceğiz ama iki yıl bilahare kendi coğrafyasının yıldızı olacak aynı ilçeyi bilcümle alay malay var etmiş olacağız, nakil başladı. Açacak teslimi yapılıyor, vatandaşlar eşyalarını evlere götürüyorlar aşkın eşyalarını taşıyorlar. Evlenenler ve şehirde meydan bulamayan gençlerimiz kiralık evlerini yukarda almaya başladı. Umuyorum bunu 2023’e girince inşallah uyanık oluruz” ifadelerini kullandı. – ARTVİN

Share: