Akşener: Çocuğunun Ölümünü İzleyen Babaları Görmeyen, Dili Dilsiz Olmuş, Kulağı Sağır Olmuş Bu İnsanların Seçkin Birini 14 Mayıs’ta Attaya Fırlatmak Bizim…

Vukuf: MAHİR BAĞIŞ – Alıcı: ÜNAL AYDIN

İYİ Tümen Genel Başkanı Meral Akşener, Şanlıurfa’üstelik tıpkı vatandaşın SMA’lı çocuğu üzere arkalama istemesi üstüne, “İki milyon doları bulamayan bu ülke, vermeyen bu büyüklük, amma amma ama pudracılara servet bulan bu mevki! Beş, on, on ilkokul mahiye düz, teknelerinden, 25 yaşını aşmamış, yayıla yayıla sosyal medyadan foto paylaşan şopar AK Partililerin çocukları. Hani mutekit nesildi ya… Gitmiş. Yadırganan pantolonlarla beş bin dolarlık kıyafetlerle, bin dolarlık ayakkabılarla, bu büyüklüğünde leş ki bilir birçok bin dolarlık kolyeleriyle antika tıraşlarıyla, sakallarıyla sizin kabil atanamamış gençleri, senin üzere gepegencecik çocuğunun ölümünü izleyen babaları görmeyen, dili konuşamayan ergin, kulağı sağır olmuş bu insanların seçkin birini 14 Mayıs’ta attaya örtmek bizim için görevdir. İnşallah bilcümle beraber göndereceğiz… 14 Mayıs’ta yapılacaksa Cumhurbaşkanlığı seçimi ego bile buradan car ediyorum ki 13’üncü Cumhurbaşkanı Kavim İttifak’ının adayı olacaktır” diyerek konuştu.

İYİ Parti Umumi Başkanı Meral Akşener, bugün Şanlıurfa’üstelik İYİ Öğür İl Kongresi’nde “Ağam olasan, paşam olasan, Başbakanım olasan. Elif kadar sağlıklı önder Meral Akşener. Kahrolsun despotluk, yaşasın özgürlük” sloganlarıyla karşılandı. Akşener, kongrenin yapıldığı Mehmet Akif İnan salonuna, AKP’den ricat ederek İYİ Parti’ye katılan sakat Tarım Bakanı, Başdanışman Ahmet Eşref Fakıbaba ile alay malay geldi.

FAKIBABA: MEMLEKETİNİZDEKİ HAKSIZLIK VE ADALETSİZLİKLER İÇİN BİR MOLEKÜL YAPAMIYORSANIZ HİÇBİR MAKAMIN ÖNEMİ YOKTUR

Kongrede konuşan Fakıbaba, Şanlıurfa amacıyla siyasete girdiğini anlatarak; “Urfalının gönlünde benzeri yeriniz yoksa, memleketinizdeki geçersizlik ve adaletsizlikler üzere benzeri madde yapamıyorsanız tek makamın önemi yoktur. Ego bütün bütün bu sebeple milletvekilliğinden üstelik ricat ettim. Demin yüreği bu kavim için atan, gönlünde halkımızın muhabbeti olan, azimli tıpkısı genel başkan ile halkımıza yeryüzü mebzul hizmeti verebilmek için kat arkadaşlığı yapıyoruz ve hava duyuyorum” dedi.

Akşener’in kendisine güvendiğini söyleyen Fakıbaba, “Ego birlikte Urfa’ma ve Urfalı kardeşlerime güveniyor ve inanıyorum. Zaman seçilecek olan bakir yer başkanımıza ve ekibimize başarılar diliyorum. Topluluk ruhuyla çok kudretli işlemler yapılacağına candan inanıyorum. Eninde böylelikle iyiler kazanacak” dedi.

AKŞENER: BURAYA GELEBİLMEK, O BÜYÜKLÜĞÜNDE TEHDİDE, BEDELE KARŞIN BU SALONU ŞEREFLENDİRMEK ÇOKÇA IRI GELGEL KAYNAĞI

Akşener, “Sarp dur eğilme bu millet seninle” sloganı atan gençlere hitaben; “Siz eğil eğil deseniz dahi eğilemeyecek bire bir hazirun var burada, arada bir istesek bile yapamıyoruz” sözleriyle kongredeki konuşmasına başladı. İYİ Fırka’nin sürekli olması gerektiğini belirten Akşener, “Buraya gelebilmek, o kadar baskıya, tehdide, bedele rağmen bu salonu armağan etmek haddinden fazla balaban çekicilik kaynağı. Ihtimal birlikte siz gençler yarın seçme sınava girdiğinizde bu kongrede bulunduğunuz için karşınıza bu kongrede bulunmanızın çıkaracağı aynı engelle maç korkusunu, endişesini dahi aynı kenara koyarak buradasınız, ego sizinle gurur duyuyorum” diye konuştu.

Salonda asılmış olan Şanlıurfa 2’inci Çarpık Çurpuk İl Kongresi yazısını okuyan Akşener, şöyle bitmeme etti:

“O GÜNÜN AK PARTİ’NİN YERYÜZÜ BÜYÜKLERİNE, ARZ AĞALARINA BİZZAT GİTTİM SÖYLEDİM, ‘YAPMAYIN, ETMEYİN, BU SİZİ VURACAK’ DEDİM, DİNLENMEDİLER”

“Biz bu yola çıkarken nelerle karşılaştık. 2010 referandumunda ‘hayır’ amacıyla çalıştık. Ego kendime Güneydoğu’yu seçtim say alanı kendisine, buralarda esnaf gezdim ‘hayır’ın verilmesini Türkiye amacıyla ne büyüklüğünde adamakıllı olacağını anlattık. Başaramadık. ‘Evet’ imdi temel değişti, toplumun önemli bir kesiminin hiçbir bilgisi olmadan temel değişikliği yaptı. O günün YANLIŞSIZ Tümen’nin bildirme büyüklerine, en ağalarına şahsen gittim söyledim, ‘yapmayın, etmeyin, bu sizi vuracak’ dedim, dinlenmediler. Sonuç itibariyle vatandaşı yanılttılar ve 15 Orak Ayı kalkışmasına posta açan, Türkiye’yi haddinden fazla derinden sarsan, dağ açan aynı sonuçla o halk oylaması Türkiye’yi karşılaştırdı.

“SAYIN ERDOĞAN’IN 36 BİN İMZA ATMASI GEREKTİĞİ, YANİ TÜRKİYE’NİN O KADİM BÜYÜKLÜK ANLAYIŞININ NAMEVCUT EDİLDİĞİ BİR UCUBE SİSTEMLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Siz devleti sokaktan topladınız. Siyasiler bozdu, kavim topladı. Siz budun adına devleti köprüden topladınız getirdiniz, onun üzere Cenabıhak bin kat razı olsun. Sonradan 2017 referandumu geldi, zaman savaş etmeye gayret ettiğimiz bu ucube sistemi ortaya koyan, milletvekilinin kıymeti harbiyesinin kalmadığı, seçmenin derdini anlatamadığı, kurumların ortadan kalktığı, bu bonkör devletin bütün o kapsayıcılığının ortadan kalktığı, liyakatsiz, şımarık benzeri güruhun ülkeyi parmağının ucunda oynattığı, milletin maraba, saraydakilerin koca olduğu, daha dahi ilginci tıpkı haftada Sayın Erdoğan’ın 36 bin imza atması gerektiği, yani Türkiye’nin o bayrı ihtişam anlayışının namevcut edildiği ayrımsız ucube sistemle karşı karşıya kaldık.

“MARDİN’DAHI VALİ SOKAKTA GEZMEMİZİ YASAKLADI, ANTEP’TE YARARSIZ KAMYONLARINI ÖNÜMÜZE DİZDİLER”

2017, bugün bu salonu gelişigüzel, beraber karşınızda olmamızı sağlayan dönemdir. 43 mülk gezmişim, o illerin birçoğunda salon bulamadık. Kendi şehrimde yaptığımız güruh basıldı. Kütahya’birlikte söz temsili salon bulamadık, dernek salonu…Tıpkısı ayrıksı şehrimizde salonu bulduk, akıbet dakika iptal edildi, salonun otoparkına gittik, orası de basıldı. Siz, bu ülkenin kaderini değiştirenlersiniz. Urfa’evet, Kilis’e, Bitlis’e, Mardin’e geldiğimde elbet gezmiştik? Mardin’birlikte ilbay sokakta gezmemizi yasakladı, Antep’te çöp kamyonlarını önümüze dizdiler.

“DEDİ Kİ; ’73 YIL SONRALARI BU AŞINA ZİHNİYETTEN KURTULACAĞIZ…’ İNSAN 100 MEVZU TARİH KİTABI KARI”

Zaman ise 14 Mayıs’ta tıpkı seçme ilanı yapıldı. Ferda resmisi tamam mu bilemem onu göreceğiz ama Sayın Erdoğan 14 Mayıs’ta bire bir intihap yapacağını car etti. Dedi ki; ’73 sene sonra bu malum zihniyetten kurtulacağız…’ İnsan 100 süje güneş kitabı kari, anı kitabından 100 konu okur. Yıl 1946, Demokrat Fırka seçime girer ve o seçimde peyda düşünce gizli tasniftir, buna karşin Demokrat Tümen, Meclis’te ekip kurar. 1947’de kongrelerinde aynı değişmeyen alır Demokrat Fırka, merhum Bayar başkanlığında, aynı Özgürlük Beyannamesi yayınlarlar, derler kim ‘Cumhur Reisi var olan partinin umumi başkanı olmaz evet bunu düzelteceksiniz ya tığ ahşa-i millete döneceğiz.’ Rahmetlik İnönü öz isteğiyle partinin başından ayrılır bütün bağlarını keser, hoppadak Reisicumhur tamam ve 1950’üstelik bile Demokrat Parti biricik başına seçimi kazanır.

“BUGÜN 73 YIL SONRAYI KENDİNİZ YAŞATIYORSUNUZ, BİZ ONU DEĞİŞTİRECEĞİZ 14 MAYIS’TA. MAYISLAR BİZİMDİR”

Seneler süresince bu rüfeka bağıra bağıra gezdiler. Zaman nedir nitelik? Bugün 14 Mayıs’ta 1946’yı hatırlıyoruz tığ. İşte hakeza ilkokul aylık, on aylık, yetersiz danışmanlarla çalışır, siyasal tarihimizi bilmeyen, bizi bilmeyen, bu milletin budun iradesine umum sürüldüğünde bittabi ayrımsız tokat attığından haberi sıfır muhterem övüne övüne… Bugün 73 sene sonrayı kendiniz yaşatıyorsunuz, tığ onu değiştireceğiz 14 Mayıs’ta. Mayıslar bizimdir, yaşa özgürlük kahrolsun despotluk diyorum.

Zaman 13’üncü Cumhur Reisi Millet İttifakı’nın adayı olacak diyebiliyorsak, sebebi sizsiniz zira İYİ Tümen’yi kurdunuz ve o günden sonradan Türkiye’da seçkin öz değişti. Umudun adıdır İYİ Fırka. Urfa’ya tığ er geldik, hareket insanlarıyla bir toplantı yaptık, Urfa’yı çalışarak geldik. Bir Numara öncelik olarak darmaduman edilmiş Urfa ekonomisini gördük, bunun kebir bire bir ayağının birlikte dış politikadaki yanlışlıklar olduğunu gördük.

“İSVEÇ HÜKÜMETİNİN BUNA FİKİR HÜRRİYETİ ÇERÇEVESİ İÇİNDE İZİN VERMESİNİ YER ŞİDDETLİ BİÇİMDE KINIYORUM, BUNU YAPMAYA KALKIŞANLARI DE AHLAKSIZ VE ŞEREFSİZ İLAN EDİYORUM”

Mazi İsveç’te büyükelçiliğimizin önünde kutsal kitabımız Kuranı Kerim’i yakmaya çalıştı, aynı kol vandal, vakarsız, düşkün. Bununla ait her türlü tedbiri bu ülkenin Reisicumhur ve kabinesi kabul etmek zorundadır, hangi gerekiyorsa fethetmek zorundadır. Beyninde bırakılamaz bu, bugüne büyüklüğünde hangi dinden olursa olsun insanların şerif bildiği benzeri kitabı yakmaya almak, Kuranı Kerim’i orada yakmaya hizmet etmek ve İsveç hükümetinin buna düşünce özgürlüğü çerçevesi zarfında müsaade vermesini sunma ateş biçimde kınıyorum, bunu yapmaya kalkışanları da soysuz ve vakarsız car ediyorum. İktidar partisine düşen bu eylemin sonuçlarını İsveç hükümetinin ödemesini sağlatmaktır. Tığ her böyle şanlı seçimlere gittiğimizde birlikte bambaşka başka tıpkısı şeyler oluyor. Onlara karşı hepimizin titiz ve güllabi olması lazım.

Dış politikanın Urfa’evet etkileri…Bakın tığ coğrafyayı kazançlı coğrafya adına tanımlıyoruz. Bir Numara derecede sınırdaşlarımızın ortaya koyduğu ekonomik ayar 7 trilyon dolar. Bunu Mısır’ı, Türk dünyasını, Avrupa Birliği’ni ilave edin 21 trilyon dolar. Sayısını devletimizin yönetenlerin söyleyemediği sayıda Suriye’birlikte zade, yetik göçmen kitlesiyle karşı karşıyayız. Mazi akşam ezanı söylenen Urfa’de 800 bin Suriyeli göçmenin olduğu, Kilis’te 200 bin…Karşı tek bilgiye erbap sıfır Türkiye Cumhuriyeti var. Ilk ‘kardeşim Esad’dı’ sonradan kızdı, aut siyaset beni seviyor sevmiyor diye olur mu? Aut yöntem bu ülkenin kurulduğu günden beri hafızasını biriktirmiştir.

“14 MAYIS’TA YAPILACAKSA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ EGO DE BURADAN İLAN EDİYORUM Kİ 13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI MİLLET İTTİFAK’ININ ADAYI OLACAKTIR”

İYİ Tümen adına ‘dün tıpkısı molekül değişti herhangi bir şey değişti’ diyoruz ya erk olduğumuzda Şanlıurfa’mızın imkanlarını, potansiyelini dünyaya duyuracağız. Mayıslar bizimdir. 14 Mayıs’ta yapılacaksa Cumhurbaşkanlığı seçimi ben birlikte buradan car ediyorum ki 13’üncü Reisicumhur Ulus İttifak’ının adayı olacaktır. Tanrı bizleri utandırmasın.”

SMA hastası çocuğu olduğunu söyleyen ayrımsız yurttaşın salonun eğin katından bağırarak derdini anlatması üzerine Akşener, kendisini kürsüye nida etti, mikrofonu uzattı. Yurttaş, “Urfa’birlikte 4 bebeğiz. Bebeğimiz günden güne ölüyor, ne olur bize bu konuda alıngan davranın, empati yapın. Tek isteğimiz bebeklerimizin ölmemesi. Eve gidemiyoruz, evlerimiz bize kaka” dedi.

Yeniden mütekellim Akşener, sözlerini şöyle tamamladı:

“ÇOCUĞUNUN ÖLÜMÜNÜ İZLEYEN BABALARI GÖRMEYEN BU İNSANLARIN SEÇKIN BİRİNİ 14 MAYIS’TA ATTAYA SOLMAK BİZİM İÇİN GÖREVDİR”

“Çıktı bunun konusunda küçümseme söylenmez tabii yardım edilecektir ama mesele bununla bitmiyor kurumsal adına bu işin çözülmesi geçişsiz. İki milyon doları bulamayan bu ülke, vermeyen bu mutluluk, ama amma amma pudracılara mal bulan bu ülke! Beş, on, on beş maaş düz, teknelerinden, 25 yaşını aşmamış, yayıla yayıla içtimai medyadan ışık paylaşan şopar YANLIŞSIZ Partililerin çocukları. Hani mutekit nesildi evet… Gitmiş, garip pantolonlarla beş bin dolarlık kıyafetlerle, bin dolarlık ayakkabılarla, bu büyüklüğünde cife ki agâh kaç bin dolarlık kolyeleriyle tuhaf tıraşlarıyla, sakallarıyla sizin üzere atanamamış gençleri, senin kabil gepegencecik çocuğunun ölümünü izleyen babaları görmeyen, dili dilsiz reşit, kulağı sağır reşit bu insanların rastgele birini 14 Mayıs’ta attaya kovmak bizim amacıyla görevdir. İnşallah bütün bu arada göndereceğiz.”

Share: