Enerjide tez kamulaştırma kararı

Enerji yatırımları üzere Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Artvin, Ziyalı, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kilis, Mersin Ağacı ve Osmaniye’deki bazen taşınmazların çabuk kamulaştırılmasına değişmeyen verildi. 5 ilde kâin bazı alanlar ise orman sınırları dışına çıkarıldı.

Erke yatırımları ve kıran riski bulunan bölgelerin ıslahı için ara sıra taşınmazların tez kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Öte yandan, Tekirdağ’da bir kayran Hususi Uran Bölgesi zar edilirken, 5 ilde ara sıra bölgeler orman sınırları dışına çıkarıldı. Planlanan enerji yatırımları ve bu çerçevede yapılacak kamulaştırma kararları şöyle:

ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN 15 İLDE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

İzmir’in Aliağa ilçesi, Helvacı Mahallesi’ne gaz arzı sağlanması için planlanan gaz tevzi hattı güzergahında artan taşınmazların, tapuda Hazine namına tescil edilmek üzere Erke Piyasası Aranjman Kurumu aracılığıyla çabuk kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Artvin, Vazıh, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kilis, Mersin ve Osmaniye’de erke aktarım hatlarının yapımı için söz konusu güzergahlara eski fail taşınmazlarda faaliyet tevzi kuruluş yerlerinin iyelik şeklinde, eşkal güvenlik sahalarının ise direnç hakkı kabarmak kanalıyla Türkiye Cıvıltı Tevzi EKMEK Umumi Müdürlüğü yoluyla tez kamulaştırılmasına değişmeyen verildi.

Denizli’nin Honaz İlçesi, Kocabaş ve Çağlayan Mahalleleri sınırları içerisinde kâin 691 bin 967 metrekarelik özel mülkiyete laf taşınmazların, Denizli Makina İhtisas Birleştirme Sanayi Bölgesi alanında gerçekleştirilecek envestisman faaliyetlerinin ivedilikle hayata geçirilmesi üzere Denizli Envestisman İzleme ve Eş Güdüm Başkanlığı marifetiyle acele kamulaştırılmasına değişmeyen verildi.

RİZE’DE ÖZ YATAĞI ISLAH ÇALIŞMALARI İÇİN KAMULAŞTIRMA

Rize’nin İyidere ilçesine bağlı Format Mahallesi, Menderes Caddesi’nde kâin 108 ada, 1,2,3,4,5 ve 6 parsel numaralı yurt ile 112 ada 11 parsel numaralı taşınmazın, kaymakamlık merkezinde mevcut dere yatağına ekstrem ve hâkim riskine cebin ıslahın yapılması için İyidere Belediye Başkanlığı yoluyla acele kamulaştırılmasına değişmeyen verildi.

5 İLDE BAZI ALANLAR ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILDI

Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Rize ve Balıkesir’de bulunan ara sıra alanların orman sınırları dışına çıkartılması hakkındaki kararın yürürlüğe konmasına karar verildi.

TEKİRDAĞ’DA BİR KAYRAN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Tekirdağ’ın Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde mevcut ve bitik haritada sınırları gösterilen alanın Çerkezköy Hususi Sanayi Bölgesi namına car edilmesine değişmeyen verildi.

Share: