Balaban Zafer’in ruhu etken heykellerle yaşatılıyor

Kütahya Valiliği, Nazik Zafer’in 100. sene coşkusunu sokak sanatçılarının etkin heykel performansıyla yaşatıyor.

Valilik himayesinde ölçülü 100. yıl kutlamaları çerçevesinde, çıkmaz sanatçıları Şişman Zafer’in ruhunu İstanbul’da yaşattı.

Büyük Zafer’in destanlaşan kahramanları Martir Sancaktar Mehmetçik, Yüzbaşı Şekip Efendi, Sakatların İsmail, Esmer Ali Çavuş ve oğlu Onbaşı Mehmed, faal yontu gösterisiyle tanıtıldı.

Karaköy İskelesi ve Kadıköy İskelesi’nde planlı eylem esnasında vatandaşlara 100. yıla özel basılan “Dumlupınar 100. Sene Gazetesi” dağıtıldı.

Nazik Zafer’in sokak sanatıyla anlatıldığı, yurt ve bayrak vurgusu yapılan gösteri vatandaşlar vasıtasıyla nazik demet gördü.

7’den 77’ye alanı dolduran vatandaşlar çalışkan heykellerle artağan artağan ışık çektirip, ajanda ölümsüzleştirdi.

Balaban Zafer’in 100. yıl coşkusunu mutluluk genelinde neşelendirmek için etkinliklerin birlik yıla yayıldığını kaydeden Vali Yüce Çelik, “Çıkmaz sanatçılarımız, aktif yontu performanslarıyla o günün kıyafetleri, o günün yaşanan zorluklarını ve hislerini verecek şekilde ayrımsız canlandırma yapıyor. Gösterilen ilgiden ufuk haddinden fazla mutluyuz. Nazik Zafer’imizin 100. yıl coşkusuna eş olan herkese teşekkürname ediyorum” dedi. – KÜTAHYA

Share: