5 bin nüfuslu ilçede TOKİ’ye 3 bin civar müracaat yapıldı

Şişko Basamak İdaresi (TOKİ) eliyle Kargı’ya yapılması planlanan 3. Girişim TOKİ Konutları için açılan ön başvuruya şu ana büyüklüğünde kısaca 3 bin yaşama müracaat yaptı.

2021 Eylül ayında SELIM Öğür Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya eliyle müjdesi sunulan Kargı 3. Etap TOKİ Konutları’na arzu berenarı ağır sıklet oldu. Milletvekili Oğuzhan Kayaç 2021 Ilkgüz ayında toplumsal iletişim araçları üzerinden yaptığı paylaşımla TOKİ Başkanı Ömer Endişe ile tıpkı foto yayınlamış ve görüşmeler sonucunda Kargı’da 3 Kadem TOKİ Konutlarının çalışmasının başladığını ifade etmişti.

Rekor referans yapıldı

Yapılacak konutlar üzere ön başvurular aylardır Kargı Belediyesi aracılığıyla alınıyor. Kargı Belediyesi’ne şuana büyüklüğünde 2 bin 900’ün üstünde civar müracaat yapıldığı öğrenildi. Başvuruların bu büyüklüğünde çok olmasının sebebinin ise sülale kabul etmek isteyenlerin kuradaki şansını yükseltmek amacıyla ailesinden yahut akrabalarından eksantrik kişileri de yazdırdıkları için olduğunu tamlayan yetkililer, soy referans sayısının ise 500-600 civarında olduğu hesap pusulası ediliyor.

Projeye civar müracaat sürecini tamamlanmasının ardından hızla başlanacağı öğrenilirken, kaç dairelik bire bir proje olacağı ise başvurulara bakarak netlik kazanacak. – ÇORUM

Share: