Yozgat Hava Meydanı, 2023 yılının Haziran ayında hizmete açılacak

Yozgat’ta Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanlığınca 2018 yılında temeli atılmış ve kestirmece 2 bilyon liraya servet olan Yozgat Havalimanın, 2023 yılının haziran ayında hizmete açılması planlanıyor.

Yozgat ve belde illerin gelgel ulaşımı ihtiyacını eğlemek amacıyla 3 Haziran 2018’üstelik temeli atılan Yozgat Havalimanında inşaat çalışmaları müstacelen sürüyor. Altyapı çalışmalarında yüzdelik 90 tahakkuk oranına ulaşılan Yozgat Havalimanında, kayırıcı yapı çalışmaları da Ağustos kocaoğlan içerisinde başlayacak ve 2023 yılının Haziran ayına akıllıcasına hava meydanı hizmete sunulacak. Son yıllarda yapılan duble yollar, bitirilmek için olan faziletkâr çabuk şimendifer hattı ve hava meydanı ile Yozgat, sorunsuz benzeri muvasala ağına kavuşmuş olacak.

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkiine yapılan Yozgat Havalimanında 36 bin metrekare apron, 2 bin 600 metre uzunluğunda ise pist bulunuyor. Tıpkı anda 4 ölçülü kabile, 5 şişman gestalt uçağın iniş yapabileceği Yozgat Hava Meydanı, yıllık 2 milyon sâri kapasitesiyle bile uluslararası standartlarda ayrımsız havalimanı olacak.

Yozgat Hava Meydanı inşaatında incelemelerde bulunan DÜRÜST Parti Yozgat Mebus Yusuf Başer, 2023 yılının haziran kocaoğlan içerisinde havalimanının hizmete sunulacağını söyledi. Başer, “Şu dakika itibariyle pistimizde beton çalışmaları bile başlamış durumda. Beş Altı kamer süresince pistimiz tamamen uçakların inişine hazır arkaç gelmiş olacak. Bu hizmet şu zaman itibariyle 2 milyar TL’ye mülk olan ayrımsız bakım. Yıllık 2 milyon kapasitesi olan ayrımsız havalimanı. Havalimanımız yemeden içmeden Yozgat üzere değil civar illerimizin birlikte istifadesine sunulacak bire bir meydan. Art bina ihalemizi haziran ayı içerisinde yaptık, temmuz kocaoğlan içerisinde sözleşmemiz imzalandı. Birkaç çağ içerisinde üstelik kayran teslimi yapılmak amacıyla dip bina çalışmalarımız başlamış olacak. 2023 yılının ikinci çeyreğinde İnşallah bu hizmeti Yozgat ve bölge insanımızın istifadesine sunmuş olacağız.” dedi.

Başer konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Yozgat havalimanı gidişat itibariyle Yozgat’a 12 kilometre mesafede. Sorgun ilçemize 18, Ala ilçesine 18 kilometre ve Çorum’a 70, Tokat’a 140 kilometre mesafede. Nedeniyle bu hava meydanı açıldığı ant hoppadak Yozgat insanının değil civar illerin da yararlanma edeceği ayrımsız kesim hava meydanı özelliği taşımış oluyor. Yeniden Yozgat havalimanının bire bir sair özelliği ise acul şimendifer istasyonu ile burasının arasındaki mesafenin 15 kilometre civarı olması. Bizim çevre yolu bile bittiği devir hava meydanı, kombinasyon endüstri bölgesi ve acul tren istasyonunun bile bütünleşmiş olduğu bir düz haline gelmiş oluyor.” – YOZGAT

Share: