Öğrenciler sokağa daha çok, akarsu içmenin önemini pankartlarla anlattı

Öğrenciler sokağa imdi, akarsu içmenin önemini pankartlarla anlattı

KIRIKKALE Kırıkkale’da beş öğrencileri, vatandaşlara akarsu içmenin önemini tercüman olmak için pankartlarla yol yaptı. Farkındalık üzere yapılan etkinlikte 3 bin nüsha su öğrenciler marifetiyle vatandaşlara dağıtıldı.

Kırıkkale’de Mustafa Necati İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri yoluyla akarsu tüketiminin önemini vatandaşlara ifade etmek üzere aktiflik düzenlendi. Cumhuriyet Altını Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, “afiyet için akarsu”, “sudan sebeple hastalanmış olmayın”, “akarsu ile gelen sahn” bağlanmış pankartlarla sloganlar atarak reviş yaptı. Yürüyüşte öğrencilere, veliler ve toplum destekli polisler da eşlik etti. 4’üncüsü planlı etkinlikte öğrenciler vatandaşlara su dağıttı.

Sınıf öğretmeni Ademiyet Duygusal Aslan, su farkındalık etkinliklerini geleneksel kuzuluk getirdiklerini belirterek, “Akarsu içme alışkanlığını kazandırma etkinliği toplumumuzda çok birkaç yapılan tıpkı etkinlik olduğu için Halkımıza elan duygun olsun diye niteleyerek projeyi hazırladık. SU biliyorsunuz hayattır. Susuz herif 3 çağ kalabiliyor amma açgözlü kalamıyor. Toplumumuzda su içme alışkanlığı bir iki olduğu için bunu halka izah etmek namına hakeza benzeri proje hazırladık. 3 bin çıngı suyu halkımıza dağıtacağız” dedi.

Bu tuhaf etkinliklerin vatandaşlar için yararlı olduğunu rapor eden Senet Örü (70), “Tek kimsenin aklına gelmeyen tıpkı program. Hoşur Kırıkkale’da hakeza tıpkısı aranjman yapılması bizler üzere erkân için berenarı hayır. İdrar yollarından faaliyetler reşit birisiyim ben. Doktorlarım bana de söyledi, ‘suyu bereketli üzere’ dedi. Amiyane bu konuda sizler ilgi çekiyorsunuz. Allah razı olsun ben teşekkürname ediyorum” diye konuştu.

İlkokul öğrencisi Dinamit Saçal (10), “Güzelce tıpkısı aktiflik oldu. İnsanların akarsu içmesini sağladık. Suyun hangi büyüklüğünde cesim olduğunu anlattık. Vücudun yüzdelik 90’i akarsu olduğuna bakarak şanlı tıpkı sıvıdır” ifadesini kullandı.

Suyun kebir olduğunu anlatan beş öğrencisi Elif Patal (10), böbreklerin yıkanması için suyun verimli tüketilmesi gerektiğini söyledi.

İlkokul öğrencisi Gülsüm Kapucu ise “İnsanlar akarsu içmezse ölebilirler. Hem birlikte böbreklerimizi yıkıyoruz su çok oylumlu benzeri şey” dedi.

Share: