160 mektepli Deneyap Türkiye Uygulayım Bilimi Atölyelerinde yetişek görüyor

Siirt’te Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Uygulayım Bilimi Takımı Vakfı hareket birliğiyle düzenlenen Deneyap Türkiye Uygulayım Bilimi Atölyelerinde 160 öğrenciye eğitim bilimi veriliyor.

Siirt Bilgisizlik Merkezi’nde kurulan Deneyap Atölyelerinde e-sınav ve aplikasyon sınavlarında kudretli olan öğrenciler, robotik ve kodlama, dizayn ve üretim, ileri robotik, siber güvenlik, işlek uygulama, erke teknolojileri ve havacılık ile uzay teknolojileri gibi alanlarda atölye çalışmalarına katılıyor.

Siirt Deneyap Türkiye Uygulayım Bilimi Atölyeleri Koordinatörü Mehmet Zeki Tokgöz, AA muhabirine, atölyelerinin seçme makule imkana sahip olduğunu söyledi.

Eğitimlere katılan öğrencilerin iki aşamadan geçtiğini rapor fail Tokgöz, “Öğrencilerimiz 3 sene sürecek atölye eğitimlerinde birçok alanda eğitim bilimi algı. Bunların önce iki yılı kuramsal ve aplikasyon eğitimleri, son yılı proje bazlı olacak. Torunlar burada aldıkları eğitim sonucunda gelişigüzel biri uygulayım bilimi üretebilir vaziyete gelecek. Ülkemizin teknoloji üretimine avangart kuvvetler beyninde olacaklar.” diyerek konuştu.

Öğrencilerin heyecanla eğitimlere katıldığını dile getiren Tokgöz, eğitimlere eskimemiş başladıklarını aktardı.

Tasarım ve istihsal atölyeleri eğitmeni Elif Öpke, şu anda tasarım alanında verdikleri eğitimlere robotik ve kodlamayla bitmeme edeceklerini söyledi.

“her bir sınıfımızda yer az 20 dirilik görünmek için ortaokul ve lise düzeyinde eğitimler veriyoruz. Şu dakika öğrencilerimizin aletlere yatkınlıklarını ölçüyoruz, doğurucu düşüncelere ehil olmalarına yardımcı oluyoruz.” diyen Öpke, eğitimlerin ciddi geçtiğini anlattı.

Öğrenciler heyecanlı

Öğrencilerden Bükülme Kul, yapılan sınavla eğitimlere katılmaya türe kazanmanın gelgel donör olduğunu belirtti.

Atölyeleri evvel gördüğünde çok heyecanlandığını aktaran Kul, “Teknolojiye merakım var, hayalimi yapmak amacıyla atölyeye geldim. Tasarımla başladık, heykelcik yapacağız. İnsanlara apotr olacak benzeri şeyler beğenmek istiyorum.” diye konuştu.

İrem Devir, ilk defa hakeza benzeri işlik gördüğünü belirterek, atölyede fena hâlde projeler yaptıklarını, öğretmenlerinin çok evire çevire ve yarayışlı eğitimler verdiğini aktardı.

Şeyda Gökmen bile akranlarıyla katıldıkları eğitimlerin bereketli ve ahenktar geçtiğini kaydetti.

Share: