Üniversitede seramik ve içki eğitimi alan öğrenciler sektöre kazandırılıyor

Bilecik’te, 1980 öncesi yüksekokul olarak eğitime başlayan ve 2014’te Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde kurulan Güzelce Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Pencere Bölümü öğrencileri geleceğe hazırlanıyor.

Güzelce Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Sevim, yaptığı açıklamada, tarihi üniversiteden da eskiye raci Seramik ve Içki Bölümünün, mevcut Bilecik Belediyesi binasında 1980 öncesi akademi olarak eğitime başladığını bildirdi.

Fiziki ve beceri altyapısını bütünler bölümün akademik ve yönetimsel yapısıyla birlikte kıpırdak ve tüvana ayrımsız yapıya kavuştuğunu tamlayan Bağlılık, “YÖK’ün kurulması ile Bilecik Meslek Yüksekokulu bünyesinde çalışmalarına bitmeme etmiştir. Bozüyük Çığır Yüksekokulunda açılan ilk iki bölümünden biri olmuştur. 2012 yılında kurulan Sunturlu Sanatlar ve Tasarım Fakültemizin Seramik ve Pencere Bölümü, lisans düzeyinde ilk öğrencilerini 2014 yılında kabul etmiştir.” dedi.

Prof. Dr. Kalp, Bilecik’te seramik, porselen ve pencere sektöründe neşelilik gösteren fabrikaların bulunduğunu hatırlattı.

Bölümün, fabrikaların ihtiyacı olan alanında eğitimli hisse senedi gücünü yetiştirmeyi hedeflerken değişik yandan da sanatın evrensel bellek ve değerlerine cemaat çağdaş sanatkâr adaylarını yetiştirmeyi kasıt edindiğini nâkil Sevim, şunları kaydetti:

“Seramik ve Kadeh Bölümümüz bu amaçla atölye olanakları hem sanatsal seramik ve sırça hem birlikte endüstriyel seramik ve sırça alanında eğitim bilimi üzere ehliyetli enfrastrüktür donanımına ve terbiyeci kadrosuna sahiptir. 2020-2021 terbiye öğretim yılı ile lisansüstü yetişek programı üstelik açılmış ve halen 18 öğrencisiyle faziletkâr lisans düzeyinde eğitimine devam etmektedir. Erdemli lisanstaki kayıtlı öğrencilerimizin birçoğu bölgemizde yer kayran seramik ve kadeh sektörünün değişik bölümlerinde çalışmaktadır. Bu üstelik bize toprak genelinde kâin Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri ilçeleri ve kasaba illerdeki seramik sektörünün makro fabrikalarında hareket bulma olanaklarının az çok erdemli olduğu referansını vermektedir. Ayrıca mezunlarımız başıboş sanatkâr ve tasarımcı yerine aç gelişim hayatlarına devam edebilirler.”

Share: