Sinop Iyesiz Hayvanları Dulda ve Yaşatma Derneği Başkanı Çeri: “Gelen Zamlar Dolayısıyla Çaça Desteği Yapamıyoruz”

MUSTAFA UZ

Sinop Sahipsiz Hayvanları Dulda ve Yaşatma Derneği Başkanı Aynur Çeri, “Sonuç zamanlarda mamalara gelen zamlardan kıran, KDV’nin çokça efdal oluşu ve derneğimizin maddi olarak çok şiddetli oluşu nedeniyle tığ maatteessüf abla desteği yapamıyoruz” dedi.

Sinop Iyesiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aynur Er, mama fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle sokak hayvanlarına mama desteği yapamadıklarını söyledi. Çeri, şöyle konuştu:

“MAATTEESSÜF MAMA DESTEĞİ YAPAMIYORUZ”

“Sokakta ateş parçası iyesiz dostlarımızın beslenmesi, tedavisi ve rehabilitasyon aşamasında varız.  Biziz 2,3 yıl öncesinde beslek noktalarımız vardı. İl, ilçe, karye, komşu kayran fark etmeden oralara çaça desteği yapıyorduk. Oradaki hayvan sayısına bakarak mamalarımızı gelişigüzel ay uyumlu namına gönderiyorduk. Ancak akıbet zamanlarda mamalara gelen zamlardan ortalık, KDV’nin çokça efdal oluşu ve derneğimizin maddi adına çok dağ oluşu zımnında biz maatteessüf çaça desteği yapamıyoruz. Komşu düz dediğimiz kent dışı bölgelerle kanuni yerine il hususi idaresi ilgileniyor. Oralara kanuni namına bakmak zorunda. Tığ abla taleplerimizi ara sıra iletiyoruz kendilerine. Kendileri üstelik birkaç yıl öncesinde bize kısık çaça yardımları yapmıştı. Ama serencam zamanlarda onlardan dahi mama desteği alamadık. Dilekçesini verdik. Sürekli görüşmelerimiz devam ediyor. Mail zamanda inşallah abla desteği yapılacak. 2 yıl öncesinde bizim mahiye 500-600 paket mama dağıtımımız vardı amma deminden hiç bulunmayan. Önceden kendimiz de çıkıp ulaşılamayan yerlere gidip kendimiz bile ahretlik yapıyorduk. Deminden maalesef onu da yapamıyoruz, abla alamıyoruz. Bizim babasız, kimsesiz hayvanlarımızın bakımını fahri üstlenen biraz kesim arkadaşımız var. Onlara üstelik mama almakta zorlanıyoruz. Kimi Zaman kişi cebimizden alıyoruz. Derneğimizin durumu kötü. Bizim belimizi büken klinik borcu. Haddinden Fazla kırıcı anlamda çorlu, uyuzlu, civar illerden ve ilçelerden atılmış hayvanların tedavisi ve rehabilitasyonu aşaması, klinik aşaması çok çetin anlamda bizim belimizi büküyor.”

Share: