İYİ Parti’ye katılan Prof. Dr. Kürşad Zorlu’nun rozetini Meral Akşener taktı

Prof. Dr. Kürşad Zorlu, İYİ Parti’ye katıldı. Mütehammil’nun rozeti, İYİ Fırka’nin bugünkü ekip toplantısında Umumi Başkan Meral Akşener yoluyla takıldı.

“BURADA OLMAMIN SEBEBİ YURT VE MİLLET SEVDASI”

Kavi, yaptığı konuşmada, “Beşinci yapılış yıldönümüne yakın bir cümbüş ve gururla ilerleyen İYİ Parti ailesine böylesine anlamlı bir günde katılmaktan balaban bir kıvanma duyuyorum. Yıllarını Türkiye’nin seçkin alanda yücelmesi ve Türk dünyasının bütünleşmesi amacıyla harcayan ayrımsız akademisyen, ayrımsız karın insanı ve herhangi bir şeyden ilk tıpkı ocak babası adına burada olmamın sebebi yurt ve ulus sevdasıdır” ifadelerini kullandı.

“DEMOGRAFİK GELECEĞİMİZİ BİR KIRMIZI ÇİZGİ ADINA AKSEPTANS EDİYORUM”

Mütehammil, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bildiğimiz gibi ülkemiz tarihinin en metanetli günlerini geçirmektedir. Milletimiz maltalık pahalılığıyla boğuşurken dirimsel ve punt adaletsizliği kendisini göstermektedir. Yaşadığımız sevgili çemberi yarınları kuşatan ayrımsız firez şokuna dönüşmektedir. Dünyadaki gelişmeler ve bölgemizdeki üzücü çemberi, haddinden fazla taraflı ve kavim eksenli tıpkısı duruşu gerekli kılmaktadır. Bundan böyle temel gayem Türk milletinin benzeri arada bol bolamat ve erinç ortamında yaşaması, adaletle yönetilmesi bilimin önderliğine inanç ve âdem sevgisi üzerinde yükselmesi olacaktır.

Kendime herhangi bir devir örnek aldığım Türk beyin sisteminin balaban isimlerinden rahmetli Prof. Erol Güngör öğretmen şöyle demektedir: ‘Hakikatte nasyonalizm tıpkı kültür hareketi gelmek, zımnında ırkçılığı, bölüt dayalı tıpkı siyasal akım adına bile otoriteli dalavere sistemlerini reddeder, böyle ki halka karşın eşhas hırslar, tercihler ve hevesler tıpkı dolaşma kesin milli iradenin kalpanına çarparak kötü olacaktır.’ Çünkü epilog bittabi Türk milletinindir. Milletimiz ise doğudan batıya kuzeyden güneye bütün vatandaşlarımızın eş paydasıdır. Bu çıkak üstünde değme çeşit ayrımcılığı reddederken, demografik geleceğimizi bire bir kırmızı cızık olarak akseptans ediyorum. Buradan hareketle milletimizi düşündürücü ve temas geçen dönme elan iri aynı gözdağı haline gelen sığınmacı sorununa bu çatı altında akıbet verileceğine inanıyorum.”

KÜRŞAD METANETLI KİMDİR?

Prof. Dr. Kürşad Dayanıklı, 1977 yılında Yozgat’ın Yerköy ilçesinde doğdu. İlk, itidalli ve ortaöğretim öğrenimini aynı yerde tamamladı. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Amme Idaresi Bölümünden çıkışlı olduktan (1998) sonraları bir branşta erdemli lisans yaptı. “Örgütlerin Demokratik Idare Sürecinde Karşılaştığı Sorunlar ve Tıpkısı Uygulama” ünlü tezi ile doktora derecesini 2009 yılında aldı. Akademik görevlerinden önce Sağlık Bakanlığında Matbuat ve Halkla İlişkiler Bölümü müşavirliği, PTT Genel Müdürlüğünde eksper ve umum müdür danışmanlığı, Iblağ Bakanlığında nazır danışmanlığı, Ahmet Yesevi Arsıulusal Türk-Kazak Üniversitesinde Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü müşavirliği, Başvekâlet Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığında başbuğ danışmanlığı görevlerini yürüttü.

2010 yılında Kardeş Evran Üniversitesi İşletme Bölümünde koruyucu doçent yerine göreve başladı.2013 yılında ABD’de South Carolina Üniversitesinde mihman akademisyen namına bulundu. Yönetim ve takip alanında doçent unvanı aldı. Bireşimli anlak yöntemlerinin (sentetik asap ağları, tütsülü eseme ve karar ağaçları) idare bilimine uygulanmasına müteveccih deneysel çalışmaları gerçekleştirdi. Önderlik üstüne akademik çalışmalar hazırladı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde profesör ve Idare Bilimleri Anne Bilgi Dalı başkanı oldu. 2011-2013 yılları arasında Ahilik Araştırma Merkezi, İl İstihdam Kurulu ve KOBİ Proje Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunan Pek, Son Teşrin 2019’da Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Ulum Fakültesi Dekanı kendisine atandı.

KAZAKİSTAN-TÜRKİYE ÜSTÜN HİZMET MADALYASI SAHİBİ OLDU

Prof. Dr. Kürşad Dayanıklı, Avrasya bölgesine ve Türkistan coğrafyasına müteveccih çokça sayıda makale ve dokümanter hazırladı. Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’birlikte arsıulusal seçme gözlemcisi olarak bulundu. 2007 yılında Türkiye’nin Afganistan’daki proje ve faaliyetlerini ortaya koyan tanıtım çalışmalarını gerçekleştirdi. “Avrasya Dünyası”, “Balaban Satranç” ve “Dilek Mimarlarımız” ünlü TV programlarını hazırladı. Bu alanda çok sayıda hediye aldı. Kazakistan-Türkiye Faik Bakım Madalyası (2016), Ahmet Zeki Velidi Togan Bakım Ödülü (2010), İsmail Gaspıralı Türk Dünyası Ödülü (2015), Yol Avrupa Dış Türkler Iletişim Araçları Hizmet Ödülü (2011), Aksiseda Dergisi 45. Sene Itibar Ödülü (2017), “2017-Arsıulusal Yabancı Medya Gözüyle Kazakistan” yarışmasında (54 ülke ortada) birincilik ödülü, Arsıulusal Türksoy Medya Ödülü (2017) ve Uluslararası Türk Akademisi Madalyası (2018), Kazakistan Halklar Asamblesi Madalyası (2019) sahibi oldu.

KÖŞE YAZARLIĞI YAPIYOR

Prof. Dr. Kürşad Kip, ilk Yeniçağ, sonra Yurt, 2020 tarihinden itibaren Habertürk gazetesinde fıkracı olan Kürşad It Canlı, türlü televizyon kanallarında yorumculuk yapmakta ve Basın Kitap Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliğini yürütmektedir. İngilizce ve Kazakça bilen Kürşad Stabil’nun uluslararası akademik makale ve bildirilerinin beraberinde yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.

Share: