Cahillik merkezince sahiplenilen “Şila”, çocukların ve gençlerin dostu oldu

Bolu Cahillik Merkezi tarafından 1,5 sene evvel sahiplenilen “Şila” isimli köpeğin çocuk ve gençlerle kurduğu ünsiyet, eğitim yuvasını henüz hamam ağıl getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan “Gönüllü Pati” projesi kapsamında, 1,5 yaşındayken Karaçayır Mahallesi’ndeki kuruma alınan kapik, sempatik hareketleri ve hoşgörülü halleriyle gücük sürede biçim sakinlerinin maskotu haline geldi.

Gününün iri kısmını kurs salonları, atölyeler ve spor alanlarında dolaşarak geçiren Şila, yavru ve gençleri giriş kapısında sevecen hareketleriyle karşılıyor.

Derslere girmeden önceki herkesin kesin selam verdiği Şila, gezmekten ve ilgiden yorulduğunda merkezin girişindeki uçuk yatağında yahut bahçedeki kulübesinde dinleniyor.

“Bütün haddinden fazla mümasil ilgi gösteriyor”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, AA muhabirine, toplumsal bastırık projeleri ve gönüllülük esasına dair çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi.

İnsana dokunan projelerinin beraberinde hep canlara hitap fail gönüllülük projelerinin da bulunduğunu anlatan Güler, “Bunlardan biri bile Cahillik Merkezimizde yaklaşık 1,5 yıldır maskotumuz, misafirimiz Şila, esasta familya sahibi oldu. Şila’ya torunlar, çoluk çocuk, toyluk liderleri ve personel hep haddinden fazla yakın rabıt gösteriyor. Bu sayede hiç serbest hissetmiyor.” dedi.

Güler, şu zaman 3 yaşındaki Şila’nın sıcakkanlılığı nedeniyle merkezin maskotu haline geldiğini dile getirerek, “Tabiri caizse ‘Hoş geldiniz’ diyor. Yer başı koltuklarda oturup, herkese tebessüm atar kadar bakması çocuklarımızın ve gençlerimizin çok hoşuna gidiyor. Merkeze mevrut herkes önce Şila’ya ‘Merhaba’ diyor, sonra kurslardan ve atölyelerden istifade ediyor.” diye konuştu.

“Kendini sevdiriyor”

Iyesiz köpek ve kedilerin yanı sıra eksiksiz canlılara ulaşmayı hedeflediklerine değinen Güler, şunları kaydetti:

“Gençlerimizin ve çocuklarımızın yekpare canlılara yönelik sıcakkanlılık ve hassasiyetini arttırmak için projeler yapıyoruz. Şila’yı gören çocukların hassasiyetinin arttığını görüyoruz. Projenin amacına ulaştığını görüyoruz. Amacımız, hayvanlara dost olabilirsek onların birlikte bize bacanak olabileceği mesajını yöneltmek.”

Merkezde darülfünun sınavına hazırlanan Cüneyt Timur Mücevher ise Şila’nın gençlerin arkadaşı olduğunu söyledi.

Mücevher, merkeze geldiklerinde Şila’nın kendilerini karşıladığını aktararak, “Kendini sevdiriyor. Bizi çokça seviyor. Bizimle oyunlar oynuyor. Bahçede başka köpeklerle koridor geçiriyor. ara sıra bize yeni rüfeka getiriyor.” ifadesini kullandı.

Share: