Ordu’da cesamet-hayırhah işbirliğiyle 52. ekol düz yazı edilecek

Ordu’da, son iki yılda ihtişam-hayırhah işbirliğiyle yapılacak 52’nci okulun protokolü imzalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İnsani Yardımeli Tesanüt Derneği eliyle Fatsa ilçesinde inşa edilecek 28 derslikli ilkokula ilişik protokol imza töreni düzenlendi.

Valilik makamında gerçekleştirilen törene, Ilbay Tuncay Sonel’in birlikte SELIM Öğür Kalaba Saylav Ergün Taşcı, İl Milli Yetişek Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hatırlı Atinkaya ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ilbay Sonel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gelişigüzel alanda olduğu kabil, eğitim bilimi alanında dahi güzelce işlemler yapıldığını belirtti.

Ordu’bile iki sene ilk 66 okulun yer sarsıntısı riski olduğunu ve bunların yıkımının sağlandığını vurgulayan Sonel, şu değerlendirmede bulundu:

“Yıkılan okullarımızın yerine devletimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bugüne büyüklüğünde 718 derslikten oluşan 51 okula ulaşıldı. Sayın milletvekilimizin, kıymetli topluluk başkan ve üyelerimizin destekleriyle 24 derslikten oluşan 52’nci okulumuz, Fatsa ilçemizin Ayın On Dördü Mahallesi’ne yapılacak. Bu okulla birlikte toplamda 742 dersliğe ulaşacağız.”

Sonel, okulun en iyice taraflarından birinin de Ordu’nun plak kodu olan 52 sayısına denk gelmesi olduğuna dikkati çekerek, okulun yapımını üstlenen derneğin tekmil yöneticilerine teşekkürname etti.

YANLIŞSIZ Fırka Cıvıl Cıvıl Mebus Ergün Taşçı ise füru amacıyla yapılacak adamakıllı bire bir yatırım amacıyla “Bismillah” dediklerini belirterek, yardım verenlere teşekkür etti.

Dernek Başkanı Ekrem Kurnaz birlikte takım yerine kendilerini ruhlu hissettikleri anda bu yola çıkmaya karar verdiklerini anlatarak, “Sayın Valimizin, sayın milletvekilimizin yardımıyla bu müspet gelişmeyi bugün imza altına ahzetmek bizim amacıyla alım donör bire bir özdek.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların peşi sıra, ilçeye sadık Dolunay Mahallesi’nde nesir edilecek 24 derslikli ilkokulun protokolü taraflarca imzalandı.

Share: