Çankırı’da depremzedeler için psikososyal bindi birimi kuruldu

Çankırı’birlikte depremzedeler için psikososyal destek birimi kuruldu

ÇANKIRI – Çankırı Kerem Hastanesi’nde depremzede vatandaşlar üzere psikososyal destek birimi kuruldu.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar üzere Çankırı Devlet Hastanesi’nde psikososyal destek birimi kuruldu. Şifahane Başhekimi Uzman Doktor Miğfer Okumuş, sarsıntı bölgelerinden şehre mevrut vatandaşlar üzere psikososyal bindi birimi oluşturduklarını söyledi. Hastaneye depremzede vatandaşların başvuru sonrasında ait poliklinikten psikososyal bindi birimine yönlendirdiklerini anlatım eden Münevver, “Zaruret halinde psikiyatri görüşleriyle, psikiyatri hekimlerimizle de görüşebilmektedirler ekstra hani klinik poliklinik tıpkı başvurusu gereken başka kül depremzede vatandaşlarımız kabilinden toplumsal bindi ihtiyacı olan vatandaşlarımız da randevusuz yerine hizmet vermekteyiz” dedi.

Aydınlık, “Hastaneye o bölgeden gelip bile yatış olan vatandaşlarımız oldu. Onlarla yakından ilgilendik, birebir temas kuralların tamamını bile taburcu ettik. Buraya başvuran, olan, olmayan, yer sarsıntısı bölgesinden mevrut evet bile yakınları bütün bütün hastanemizden randevusuz bir şekilde bakım alabilmekte” diyerek konuştu.

Depremzede vatandaşların bazılarında ruhiyat yıkımları olduğunu anlatan Eksper Dr. Sabah Çiçek, “Depremzede vatandaşlarımız gelmekteler ve bazılarının ruh bilimi yıkılmaları olmakta. Biz dahi bu kişileri amacıyla ruh bilimci sosyal bindi hizmeti sağlamaktayız. Depremzede vatandaşlarımız gerekli değerlendirmelerin ardından tarafımıza yönlendirilmekte ve randevusuz kendisine kendilerine hizmet vermekteyiz” ifadesini kullandı.

Psikososyal Içtimai Bakım uzmanı Hatice Büşra ise, “Psikososyal bindi ekibi namına çalışıyoruz biz burada. Afetten etkilenen bireylerin zat kapasitelerini ayırt ederek güçlendirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. İşlevselliklerini arttırmayı hedefliyoruz. Kendi yaşam sorumluluklarını alabilmelerini istiyoruz. Esasen temelde gündelik gönül geçişlerini ve uyumlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Engelliler, yaşlılar, göçmenler, yegâne ebeveynli aileler gibi gruplarla karşılaştığımız takdirde bile ihtiyaç gördüğümüz halde sosyal hizmet modellerinden faydalandırabilmek amacıyla Karı ve Toplumsal Hizmetler İl Müdürlüğünde Himmet arkadaşlarımızla iletişime geçin. Bu modellerden faydalandırılmalarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Share: