Osmaniye’de çerge kent ve sokaklar ilaçlanıyor

Osmaniye’de otağ kent ve sokaklar ilaçlanıyor

OSMANİYE Osmaniye Belediyesi, çadırkentler ve kent çevresinde hastalık ve hijyen sorunlarının oluşmaması için günce namına ilaçlama yapıyor.

Osmaniye ve 10 ilde yaşanan yıkıcı depremin peşi sıra şehirde 23 noktada 17 bin 772 vatandaşın kaldığı dirim alanları oluşturuldu. Uray ekipleri ise çadırkentlerde hastalıklara cebin ve hıfzıssıhha sorunlarının oluşmaması üzere dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını mütemadi sürdürüyor. Ekipler tarafından yapılan ilaçlama çalışmalarında tuvalet kullanma alanları, çadırkent içindeki toplu alanlar ve çadırların çevresi dezenfekte ediliyor.

Çadırkentte mütezayit vatandaşlardan Gökhan Gök, depremin hızla ardından leşker ve polislerle çadırların kurulduğunu söyledi. İlk günden itibaren herkesin seferber olduğunu ve herkesin depremzedelere koruyucu olduğunu tabir eden Gök, “Çevremizdeki binalarda haddinden fazla fazla hasar oldu. Azık, hijyen sorunumuz çokça şükür yok. İlaçlarımıza varana kadar soruluyor. Bura şuan ferah. Salgın hastalıkların oluşmaması üzere ilaçlama yapılıyor, sulanmış baş bezi ve hıfzıssıhha malzemeleri sağlanıyor” dedi. Vatandaşlar ululuk budun ele ele vererek yaralarını sardıklarını belirterek, şuan otağ kentlerde yiğitlik ve huzur ortamında depremin izlerini silmeye çalıştıklarını ifade etti.

Share: