Ordu’da 19 bilyon lira amme yatırımı

Cıvıl Cıvıl Valisi Tuncay Sonel, Kargaşa el genelinde halen tahminî 19 milyar teklik amme yatırımı projesi uygulandığını açıkladı.

Bakir Valilik Binası güruh salonunda gerçekleştirilen İl Eş Güdüm Yerleşmiş Toplantısının açılışında bire bir meşveret işleyen Vali Tuncay Sonel, 2022 yılı sonu itibariyle el genelinde amme yatırım projelerinin sayısının 378, bu yatırımların hep proje bedelinin ise 18 bilyon 661 milyon TL olduğunu belirtti.

Ilbay Sonel, “Kargaşa’muzun sunma ücra köşesindeki insanımıza büyüklüğünde tüm düzentileme arkadaşlarımızla beraber devletimizin şefkatini, güler yüzünü, merhametini göstermeye çalışıyoruz. Bunları birlikte temas ve beraberlikle, milli takım ruhuyla yapıyoruz. Şu esas büyüklüğünde yapılan yatırımlar üzere, Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde tamlık emeği geçenlere dolay halkımız namına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kalaba’bile güzelce benzeri temas ve kardeşlik ruhu olduğunu belirten Vali Sonel, “Valiliğimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, 19 İlçe Kaymakamlarımız, kaymakamlık Belediyelerimiz, Mıntıka Müdürlerimiz, İl Müdürlerimiz, STK’larımızla gelişigüzel halk birliğiyle bu iyice yöremize henüz sunturlu işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“57 eskimemiş meslek binasını, 790 dersliği ilimize kazandırdık”

Toplantıda eğitimle ilişik olarak bile 66 okulun hareket riski olduğunu ve yıkımının gerçekleştirildiğini tamlayan Vali Sonel, “Heybet-Yurttaş işbirliğiyle 57 okulumuzu tamamladık. 790 dersliğe ulaştık. 58 ve 59. okulumuz dahi gelecek inşallah” bilgisini verdi.

“900 yataklı vagon ordu şehir hastanesi inşaatı aceleci tıpkı şekilde ilerliyor”

26 Açıklık 2020 tarihinde ihalesi yapılan ve yapımı aceleten bitmeme eden 900 yataklı vagon Kalabalık Site Hastanesinin, planlandığı üzere 2023 yılında yapımının tamamlanarak, hizmete açılmasını bulmak için yapılması gereken çalışmaları yakından strateji eden Vali Tuncay Sonel, çalışmaların acul ayrımsız şekilde ilerlediğini eş güdüm üyeleri ile paylaştı.

Ilbay Sonel, “Kalabalık Kent Hastanesi, ilimiz için çok eke tıpkı envestisman ve haddinden fazla kebir aynı bakım. Bu yatırımı, ilimize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza, Afiyet Bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkürname ediyoruz. Hastane dolay insanımıza ve toprak insanımıza hizmet edecek ve ilimiz ekonomisinin canlanmasına araç olacak” dedi.

Vali Sonel ayrıca, Yapımı derhâl devam fail 900 yataklı Kalaba Kent Hastanesi inşaatı ile eş anlı yapılması gereken erişim, erke, doğalgaz, genel ağ, ötede koruma, altyapı ve üstyapı işlerinin vaktiyle bitirilmesi için de Büyükşehir Belediyesi ile gelişigüzel eş güdüm toplantıları yaptığını sözlerine ekledi.

Tekstil Park’lar geliyor

Kombinasyon Endüstri Bölgeleri ile ilgilendiren gelişmeleri birlikte anlatan Ilbay Sonel, “Kargaşa 2. Kombinasyon Uran Bölgesi, Altınordu ilçemizin Narven mahallesi ile Ulubey ilçemizin Güzelyurt ve Eymür mahalleleri arasından güzeşte Melet Irmağı’nın iki yakasında, iki kadem halinde yapılacak. Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanlığımızca aplikasyon mamure planımız haddinden fazla şükür onaylandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın Kalaba ziyaretinde çalışmalar sürat kazandı, balaban bindi aldık. Ünye OSB’nin altyapı çalışmaları bitmeme ediyor. 32 fabrikamız bu yıl içerisinde başlıyor. 5 fabrika ise başlamış durumda. Fatsa OSB’bile genişleme çalışmaları sürüyor. Eksiksiz OSB’lerdeki 11 bin civarındaki istihdam sayısı, kullanılmamış OSB’lere yatırımlar tamamlandığında 30 bine yükselecek. Şu dakika Aybastı’bile nesiç park yeri ile Çatalpınar ve Çamaş ilçelerinde bulunan eş oluşum park projeleri çokça evire çevire gidiyor. Altınordu yapı parkımızın ihalesi bitti ve inşaatı başladı” diye niteleyerek konuştu.

Vali Sonel, 19 ilçeye spor yatırımları noktasında desteğini esirgemeyen Bilgisizlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na de teşekkürname ederek, hele Altınordu merkezde 20 bin seyirci kapasiteli Kullanılmamış Cıvıl Cıvıl Stadyumu içerisinde meydan alan Spor Lisesinin dahi Türkiye’bile bir örnek olduğunun altını çizdi. – ORDU

Share: