Evinden 750 kilometre uzakta gidiş geliş cezası yedi

Gümüşhane’üstelik dinamik Emrah Bal’ın aracı Cumhuriyet Caddesinde park yeri halinde iken 750 kilometre uzaklıktaki Ankara’dahi 427 TL’lik gidiş geliş cezası yazıldı. Telefonuna gelen mesajla durumu fark eden Bal, konuyu yargıya taşıdı.

Kent merkezinde hararetli ve aynı amme kurumunda fariza eden 35 yaşındaki Emrah Bal, geçtiğimiz günlerde telefonuna gelen tıpkı kısa mesajla hayatının bildirme şişman şoklarından birini yaşadı.

Telefonuna mevrut mesajda Ankara’da İstanbul yolu aplikasyon noktasında kişisel aracına ilgili plakaya gidiş geliş cezası yazıldığını görünce gördüklerine inanamayan Bal, derakap e-Izzet uygulamasından durumu arama etti.

Kontrollerde aracının plakasına ilgilendiren kanunun 47/1-A maddesi layıkıyla ukubet yazıldığını gören Bal, bu posta İl Güvenlik Müdürlüğüne giderek durumu sorguladı. Ankara Itimat Müdürlüğünü birlikte arayan Bal, tek şekilde sonuç alamayınca ceza yazıldığı anda Gümüşhane’bile olduğunu tanıt ederek cezanın iptali için sorun açtı.

Aracını internette satışa koyduğu için fotoğraflarda görünen plakaların kâh eğin niyetli kişiler tarafından ikiz plaka üretilerek bu nev davranışlar yapılabileceği bilgisine ulaştığını kaydeden Bal, plakasına cezanın yazıldığı dolaşma Gümüşhane’bile işyerinde olduğunu, aracının dahi Cumhuriyet Caddesinde park halinde olduğunu söyledi.

“Ben ve aracım Gümüşhane’üstelik amma Ankara’dan ukubet geliyor”

Telefondaki ukubet mesajını sabahleyin saatlerinde gördüğünü ve dolandırıcı olanaklı diye çok değer etmediğini kaydeden Bal, “Henüz sonrasında e-Devlete girdiğim devir cezanın var olduğunu fark ettim ve yadırgatıcı oldum. Ben Gümüşhane ilindeyim, çevirici Gümüşhane’dahi ve Ankara’dan ceza geliyor. Akabinde Emniyet Müdürlüğüne gittiğimde ukubet yazıldığı söylendi. Ben Gümüşhane’deyim ve vasıta Gümüşhane’üstelik dediğimde Ankara Trafik Idarehane Müdürlüğü aramamı söylediler. Aradığımda doğrudur beyefendi cezanız yazılmış. Evet ben Gümüşhane’deyim, araç burada bu cezayı akseptans etmiyorum benzerinden birşeyler dedim. Beyefendi Ankara Barış Cezaya başvurmanız gerekiyor denildi. Akabinde gittim başvurumu yaptım” dedi.

“Ankara’ya bu süreçte tek gitmedim, araçta gitmedi”

Aracın ceza yazıldığı devir Gümüşhane şehir merkezindeki Cumhuriyet Caddesi’ndeki tıpkısı otelin uğrunda park halinde olduğunu kaydeden Bal, “Yani Gümüşhane ilinde filhakika bu çevirgeç. Ben dahi buradayım. Ankara iline bu süreçte on paralık gitmedim, araçta gitmedi. Anlaşılan tıpkısı renkteki vesile amacıyla benzeri plakayı bastırıp koşa plak adı altında çaktırmadan kullanıyorlar plakayı. Galiba taharri noktasından kaçmıştır şahsiyet. Bu sebeple vakit kaybetmeden plakayı aldıkları için plak benim üzerime olduğu üzere ukubet benim üzerime geldi. Elan kötüsü dahi olabilirdi. Allah korusun ayrımlı avarız, âdemoğlu engebe olabilirdi. Bu konularda vatandaşlarımızı duyarlılığa nida ediyorum. Devletimizden hal bekliyorum, çözeceğine da inanıyorum. Zaruri işlemleri başlattık. Bu ikiz plakayı, kaçak plakayı fail kişiler ölümlü kaymakamlık veya kaçakçılık kabilinden durumlara karışırsa hangi yaparız bilmiyorum” diye konuştu. – GÜMÜŞHANE

Share: