Şanlıurfalı çift 30 sene sonraları bala sahibi oldu

Şanlıurfa’üstelik 30 yıldır çağa özlemi calip çift, şişman süt kuzusu tedavisiyle dünyaya mevrut çocuklarına kucağına aldı.

Harran Üniversitesi Hastanesinden yapılan açıklamaya bakarak, 30 yıl önceki evlenen A.Ş. (67) ile eşi İ.Ş. (53), normal yollardan bebek sahibi olamayınca tuluk çağa tedavisine başladı.

Çeşitli hastalıkları kâin ve otama sonucunda aylı mütezayit İ.Ş, mıhlı bir kız bebek dünyaya getirdi.

Açıklamada görüşlerine düz verilen Jinekoloji ve Veladet Anabilim Dalı Akademisyen Doç. Dr. Kişi Ulaş Barut, hastanın riskli benzeri gebelik geçirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Hastanın durumunu kardiyoloji, dahiliye, bakir doğan ve anestezi konsültasyonları ile multidisipliner bir şekilde yönettik. Tutkun bizimle gelişim birliğine haddinden fazla kategorik olduğu için izlence bildirme bereketli şekilde ilerledi. Sezaryen ile 3 kilogram 600 gram ve 50 santimetre boyunda dosdoğru bir kız bebekleri dünyaya geldi. Henüz önce da 52 yaşında ikiz gebeliği olan hastanın doğumunu gerçekleştirmiştik fakat bu dolaşma 53 yaşında ve riskli bir hastanın doğumunu muvaffakiyetli tıpkısı şekilde yapmak beni ve parçalanmamış ekibimi henüz birlikte bahtiyar etti. Tamlık ekibimi multidisipliner çalışmalarından dolayı tebrik kartı ediyorum. Hastama Allah’tan mufassal sermaye ve zinde hayat diliyorum.”

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan bile böylesine riski efdal vakalarda makro muvaffakiyet terazi oranına erbap olduklarını bildirdi.

Share: