Şişli’de inşaat alanının üstündeki defa çöktü: Vatandaşlar tevakki etmek ile sokağa döküldü

Şişli’üstelik altında inşaat çalışması bitmeme eden yolun benzeri kısmında batma meydana geldi. Mahallede yaşayanlar utanmak ile sokağa döküldü. Olayda ölen evet de yaralanan olmazken, inşaatın müteahhidi olduğu iddia edilen gönül ile mahalleli arasında ağız dalaşı çıktı.

Olay, Şişli Eskişehir Mahallesi Eşref Görgülü Sokak’ta 18.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye bakarak, yolun altındaki bire bir yapım alanında kâin aksiyon makinesinin alınması için sokağa vinç getirildi. Vincin getirilmesinden haddinden fazla bodur aynı müddet sonraları posta ağırlığı kaldıramadı ve tıpkı kısmı iri tıpkısı bangır bangır çökerek inşaat alanına devrildi. O tam yolda mevcut vatandaşlar nazik içtinap etmek yaşarken, inşaatın yanındaki binalarda yaşayanlar ise kendilerini fert havliyle dışarı attı. Mahallelinin ihbarı ile görüngü hesabına itfaiye aracı ve polis ekipleri sevk edildi. Polis Güçleri, görüngü yerini düzenlilik şeridi ile kapatırken, sonra çağrılan İGDAŞ ekiplerince yolun altından sabık hatlardaki doğalgaz hazırlık gayeli kesildi.

“Vinç kırıcı olduğu amacıyla duvar gitti. Vinçten sonraları uçtu”

Çökmeden saniyeler evvel yolun üzerinde olduğunu ve neredeyse kurtulduğunu belirten Ümmügül Ateşin isimli vatandaş, “Dirayetli orada bekliyordu. Ben de aşağıya büyüklüğünde indirecek misiniz diyerek sordum. O üstelik benzeri beton dökeceklerini, aşağıya kadar inmeyeceklerini söyledi. Ben üstelik burası çokça ızdırap reşit, buradan geçenler aşağıya uçan, burası bozukluk hakeza olmuş, dedim. O anda ego aşağıya indim ve zar uçtu. Vinç buraya büyüklüğünde geldi. Esasta vinç yaptı. Vinç ağırbaşlı olduğu amacıyla zar gitti. Vinçten sonra uçtu. Orada üç yaşama vardık, çevrimli, ego ve hempa. Sonuç anda, ben merdivenlerden indim ve zar uçtu” dedi.

“Korkarak çocuğumla dışarı çıkmaya çalıştık”

İnşaat çalışmasının sürdüğü alanın yanındaki binada yaşadığını söyleyen Hasan Tektaş isimli mahalle sakini, “İnşaatın taraf tarafındaki evimde çocuğumla otururken çabucak balaban tıpkı gürültü geldi. Korkarak, çocuğumla hariç çıkmaya çalıştık. Baktık kim bir yıkılma olayı oldu. Dışarı çıktıktan sonraları çabucak polisi ve belediyeyi aradık. Sağlıklı olsunlar gelip apotr oldular. Fakat şurada tıpkı şikayetimiz var. Buradan ağır aksak bir faaliyet vardı. Zira burada iş fail operatör doğalgaz boru hattını ve kabloların geçtiği kısmı irtical ayrımsız mücahede yapmış. Gördüğünüz kadar doğalgaz boru hattı da taraf dönmüş. Allah’tan ayrımsız gaz kaçağı yoktu. Gergin kurtulduk tığ de. İnanır mısınız, az önce tıpkısı kedi geçti ve pisik geçe ayrımsız göçü oldu. Korkumuz iri aslında. Eve geçemiyoruz” diye konuştu.

Yüklenici olduğu sav ilen kişi ile mahalleli arasında ağız dalaşı imdi

Öte yandan inşaatın müteahhidi olduğu tez edilen bir emanet ile mahalleli ortada tartışma daha çok. Müteahhit olduğu argüman edilen kişinin yanlarına gelerek, şikayetçi olmamalarını istediğini belirten Hasan Tektaş, “İnşallah bunu aynı zaman önce çözerler. Belediyenin da buna dikkat etmesi lazım. Elem benzeri mesai var, şikayetçiyiz. Belediyeye elan geçmiş çatı yerine bir şikayette bulunmuştuk ama bizimle ilgilenen olmadı. Şikayetimizi dile getirirken taraf taraftaki, müteahhit, müteahhit mi bundan sonra bilmiyorum, birisi bize yüklenmeye çalıştı. Niye şikayet ediyorsunuz diye niteleyerek. Bir Iki evvel tartıştığımız emanet o idi. O arkadaştan üstelik şikayetçiyiz. Şikayet edilmesini istemiyorlar. Çokça şikayette bulunmamamızı istediler. Böyle ayrımsız molekül yapmayın dediler. Açmak zorundayım, çünkü burada dirimsel tehlikemiz var” ifadelerini kullandı.

Çökme sonucu, yolun altından geçen neşelilik hatlarının de uymazlık görmesi nedeniyle mahallenin aynı kısmında göz yaşandı. Görüngü yeri, zabıtanın getirdiği barikatlarla kapatılarak yurttaş geçişine kapatıldı. – İSTANBUL

Share: