Kars’ta sokak hayvanlarını oynak araçla bakım veriliyor

Kars’ta, “Efsanevi Sağlığı Mobil Uzlaştırıcı Projesi” çerçevesinde icraat devam ediyor. Veteriner hekimler köylere kadar anbean hayvanlarının tedavilerini yapıyor.

Kars Valiliği’nce hayata geçirilen bütçesi İl Hususi İdaresi yoluyla karşılanan ve Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile ortak planlı proje, Türkiye’birlikte evvel olma özelliği taşıyor. Efsanevi Sağlığı Faal aracıyla, Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası bünyesinde görev yapmakta olan 2 eş Veteriner Doktor yoluyla bugüne kadar Kars genelinde hep 17 köyde, bin 194 kudurmuş aşısı uygulandı ve 41 köpek kısırlaştırıldı.

Köylü vatandaşlar eliyle dahi iri istekle karşılanan kısırlaştırma faaliyetleri, kuduz aşısı uygulaması ve tedavi-iyileştirme hizmetleri için yapılan olumlu et kafalı dönüşler, projeye gösterilen ilginin artarak devam ettiğini gösteriyor.

Kars Valisi ve Şehremaneti Komutan Vekili Türker Öksüz’ün himayesinde yürütülmekte olan proje, Türkiye’nin değişik bölgelerindeki illerden bile istekle strateji ediliyor. – KARS

Share: