ESKİŞEKİR – Parçalı gün tutulması gözlemlendi

Modüler güneş tutulması, Eskişehir ve Kütahya’üstelik da izlendi.

Eskişehir’in Beylikova ilçesindeki gözlem etkinliği öncesinde öğrencilerin çektiği ay fotoğrafları sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ülker Yol Yordam, Beylikova Marifet Lisesi Astronomi Kulübü üyelerinin fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışında, öğrencilerin seçme haber koluna olduğu kadar astronomiye da beceriksiz olmalarının kendilerini bahtiyar ettiğini söyledi.

Gök biliminin önemine bel fail Yol Yordam, “Ati yaşamın ayda aranacağı, gezegenlerde aranacağı araştırılıyor. Bizim da buradan adlı gök bilimcilerini yetiştirmek bildirme büyük hedefimizdir. Bu konuda hizmetlerinizin gelişiminde, laboratuvarlarınızın vasıta ve gereçlerinin gelişiminde çocukların nezdinde size küçümseme veriyorum. Hangi ihtiyacınız varsa bu okulun tığ İl Milli Yetişek Müdürlüğü adına karşılamaya hazırız.” dedi.

Lisenin biyoloji öğretmeni Erdal Karataş ise parçalı ruz tutulmasını yargılama namına teleskopla tutkun olmak amacıyla tıpkısı araya geldiklerini rapor etti.

Güneşin kısmen ay eliyle kapanacağını anlatan Karataş, “Ay, acun ve sıra arasına girecek. Şu anda eksiksiz kapanma gerçekleşmiyor. en son 17 yıl evvel gerçekleşmişti. Tığ yemeden içmeden yüzde 40’ını yani yarısına yakınını gözlemleyebileceğiz. Yani Kuzey Yarımküre’üstelik fakat bu kadar oluyor. Sergimiz için ayın evrelerinin fotoğraflayabildiğimiz büyüklüğünde fotoğrafladık. İlerleyen dönemlerde seyyare fotoğrafçılığına başlayacağız.” diyerek konuştu.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Töre ve Beylikova Belediye Reisi Özkan Alp marifetiyle fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Etkinlikte öğrenciler, modüler tarih tutulmasını teleskopla gözlemledi.

Kütahya

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde parçalı gün tutulması, site merkezinde vatandaşlar ve fotoğraf tutkunları yoluyla izlendi.

Kentteki bazen okullardan öğrenciler alanda toplanarak ruz gözlükleriyle tutulmayı gözlemledi.

Share: