Zonguldak haberi! Tarihi ve Kültürel Mirası Esirgeme Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Ödül, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Oldu

Tarihi Kentler Birliği eliyle planlı Tarihi ve Kültürel Mirası Dulda Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ‘Kaletepe ve Karadeniz Eregˆli Kalesi Çevre Du¨zenleme Projesi’ ile hediye kayran Kdz. Ereğli Belediyesi’ne ödülü takdim edildi.

30 Ilkgüz-1 Teşrinievvel 2022 tarihlerinde, İstanbul Fatih Belediyesi’nin familya sahipliğinde Tarihi Kentler Birliği’nin 2022 yılı 2. Kolay Umumi Kurulu’na, Kdz. Ereğli Belediye Reisi Halil Posbıyık’ı temsilen Tarihi Kentler Birliği Sedir Üyesi, Şehremaneti Komutan Yardımcısı Mehmet Uçucu Mendeş ve ŞAKUL Vakfı Temsilcisi, Başkanlık Danışmanı Raif Tokel katıldı.

Tarihi Kentler Birliği marifetiyle bu yıl 21’incisi düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Siper Proje ve Uygulamalarını Teşvik Yarışması’nda ihsan kayran projeler ilkgüz ayında lokalize, Kdz. Ereğli Belediyesi de ‘Kaletepe ve Karadeniz Eregˆli Kalesi Yer Düzenleme Projesi’ ile Tarihi Kentler Birliği Proje Ödülü almıştı. Düzenlenen kıytırık umumi kurulda, Proje Ödülü düzlük Kaletepe ve Karadeniz Eregˆli Kalesi Yer Düzenleme Projesi’ne ilgilendiren plaket, Kdz. Ereğli Belediyesi’ne ikram edildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Belediye Başbuğ Yardımcısı Mehmet Tayyar Mendeş ve Riyaset Danışmanı Raif Tokel, ödülü Belediye Reisi Halil Posbıyık’a arz etti. Posbıyık, kentin tarihi ve kültürel mirasını korumaya çevrik çalışmalara bitmeme edeceklerini söyledi.

Share: