Hem israfın önüne geçiyorlar hem üstelik çıkmaz hayvanlarına ‘hayat’ oluyorlar

Hem israfın önüne geçiyorlar hem da sokak hayvanlarına ‘hayat’ oluyorlar

YOZGAT – Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde darülfünun öğrencileri, meslek yemekhanesinde mütezayit yemeklerle hem çıkmaz hem üstelik barınaktaki hayvanları besliyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi Şefaatli Meslek Erdemli Okulu Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu öğrencileri, itici havalarla birlikte şart sıkıntısı calip çıkmaz hayvanlarına aldırışsız kalmıyor. Alelhusus karlı ve antipatik havalarda, kaymakamlık dışındaki alanlarda güçlü sokak hayvanlarının haris kalmalarını engelletmek üzere okul yemekhanesinden kalan yemekleri toplayıp poşetleyen öğrenciler, bu yemekleri hayvanların bulundukları noktalara bırakıyor. 2 yıldır soğuk kış günlerinde bu tuhaf etkinliklere devam eden öğrenciler hem çıkmaz canlarının gönül tutunmalarına dahi ulama sağlıyorlar hem de aşındırmak israfının önüne esbak oluyorlar.

Öğrenciler sokak hayvanlarının birlikte kaza belediyesince kurulan barınaktaki hayvanların üstelik şart ihtiyaçlarını yemekhaneden küsurat yemekler ile sağlıyor.

“Sokak canlarına ehil çıkıyoruz”

Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencilerinden Anıl Alpak çıkmaz hayvanlarına ehil çıktıklarını belirterek, “Yemekhaneden küsurat yemekleri tığ çıkmaz hayvanlarına arkalama amaçlı tutumsuzluk olmaması için barınaklara evet birlikte ilçenin belli noktalarında beslenme odaklarımız var oraya bırakıyoruz. Bu el günlerde çıkmaz hayvanlarının yanındayız. Diğer vatandaşlarımızın bile tıpkısı şekilde sokak hayvanlarına erbap çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Laborant ve Baytar Esenlik Programı öğrencisi Muhammet Emin Erdoğan ise, “Soğuk şita günlerinde yemekhanemizde kalan yemekleri ya de vatandaşlarımızın getirdiği yemekleri sokak hayvanlarımıza getiriyoruz. Şita mevsiminde hayvanlarımız kemirmek bulamıyor, suları birlikte buz tutuyor. Sularını yeniliyoruz biz birlikte onlara yemekhanemizde mütezayit yemekleri getiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Sokak hayvanlarının beslenmesini sağlıyoruz”

Özel Asayiş ve Esirgeme Programı öğrencisi Samet Aygörmez birlikte, “Yemekhaneden kalan yemeklerin hepsini toplayıp ister sokak hayvanlarına gerekse barınakta bulunan hayvanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Yemek hanemizde biriken ya dahi elimize ulaşan yemekler olduğu sürece bu faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Gökçe Yazın dahi bu etkinlikleri yapıyoruz amma kışın şart bulmakta zorlandıkları için çıkmaz hayvanlarına elimizden mevrut değme imkanı sağlıyoruz.” ifadelerine meydan verdi.

“Etkinliğimiz 2 yıldır sürüyor”

Şefaatli Patika Faziletli Okulu Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluğu Akademik Danışmanı Öğretim Üyesi Mertcan Arıtürk ise öğrencileriyle gelişigüzel 2 yıldır sokak hayvanlarının beslenmelerine destek olduklarını söyleyerek, “Amacımız çıkmaz hayvanlarının site dışındaki barınaklarda ve çit alanlarda barınmalarını sağlayabilmek hem bile aşındırmak israfının önüne geçebilmekti. Tığ Şefaatli Belediyemizce kurulan barınağımızı birlikte destekliyoruz. amma velakin şehrin birçok noktasına kurduğumuz aşındırmak istasyonlarıyla hayvanlarımızın yaşamlarına devam etmelerini sağlıyoruz. Böylesi ayrımsız projeyi yıllardır sürdürüyoruz ve sürdürmeye birlikte devam edeceğiz. Öğrencilerimiz da bundan sonraki yaşamlarında bu zihin ile hayatlarını devam ettirecekler. Bundan çevre üstelik haddinden fazla mutluyuz. Öğrencilerimiz tamamen fahri ayrımsız şeklide böylesi etkinliklerde saha alıyorlar ve bizleri da gururlandırıyorlar” diye konuştu.

Share: