Viral enfeksiyon sayısı hastaneleri doldurdu, profesörler pandemi koşullarında korunmayı önerdi

Viral enfeksiyon sayısı hastaneleri doldurdu, profesörler pandemi koşullarında korunmayı önerdi

Prof. Dr. Tekin: “Antibiyotikten kaçınılması, evde dinlenmeleri gerekiyor”

DİYARBAKIR – Cümle bölgede olduğu kabilinden Diyarbakır’da da havaların soğumasıyla beraber viral enfeksiyon nedeniyle hastaneler doldu taştı, profesörler uyarılarda bulunarak Covid-19 pandemisini işaret ederek tutkun ortamlardan uzak durulmasını ve evde izole edilerek beslenmeye dikkat edilip mübarek likit tüketimini önerdi.

Kış aylarının gelmesiyle sezonluk geçişler başladı. Sevimsiz havalarda viral enfeksiyona yakalanan vatandaşlar hastanelere akış ederken Diyarbakır Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Uğurlu, uyarılarda bulunarak antibiyotikten kaçınılmasını ve evde dinlenmeleri gerektiğini ifade edip, Covid-19 pandemisi izolasyonu kadar maskelenmiş dolanma ve sınırlanmış ortamlardan uzak durulmasını önerdi.

“Hele yavru kliniklerinde hikâye sayısı haddinden fazla faziletli”

Bala kliniklerinde artışın olduğunu tamlayan Prof. Dr. Uğurlu, “Özellikle Eylül ve Teşrinievvel ayından bilahare bağ bozumu ve şita ayları ile birlikte solunum yolu enfeksiyonları dediğimiz viral enfeksiyon sayılarında yoğun aynı artma söz konusu. Bunun değişik sebepleri bulunmakta. Havaların soğuması, geceleyin ve gün arasındaki ısı farkından kontekst muafiyet sistemimizde düşüş meydana geliyor. bununla birlikte teneffüs yolu enfeksiyonlarında benzeri çoğalma oluyor. Özellikle çocukları etkileyen teneffüs yolu enfeksiyonlarında hastalar üzücü, geçit ağrısı, ferah eğin ağrısı, koku alma organı akıntısı şeklinde başvuruda bulunuyor. Nadiren bile düşünce ağrısı ve ishal şikayetiyle bile hastalar başvurabiliyor. imdi çocuklarda aktif olmakla gelişigüzel erişkinler dahi ayrımsız semptomlarla karşılaşabiliyor. Covid-19 namına ta karşımıza çıkmakta ancak sabık yıllar üzere aynı tehdit söz konusu değil. Hem kişilerin aşılanması hem da daha önce geçirilmiş olmasının verdiği bağışıklıkla gelişigüzel dokunaklı tehlikeli aynı ses seda namına kendini göstermemektedir. Covid-19 şuanda ciddi bir kızdırma olarak karşımıza çıkmamakta akciğer tutumu üstelik şu aşamada görülmediği üzere elan rahatız ve korkulacak aynı seviyede değil. Ama sonuç iki yılda Covid-19 pandemisinde maskenin kullanımı, elektrik ilişkin ortamlarda detaylı süre gıyap kadar etkenlerle gelişigüzel teneffüs enfeksiyonu eşsiz görülüyordu. Bu sene koruyucu tedbirlerin kalkmasıyla gelişigüzel serencam 2 yıldır karşılaşmadığımızdan kaynaklı bu yıl maalesef gribal enfeksiyonlar henüz sık görülmeye başladı. Hastanelerde başvuru sayısında tehlikeli tıpkı artma var, hem bizde hem üstelik belde toprak hastanelerine baktığımızda bala klinikte yatış oranları çok aşkın artmakta. Maalesef kapalı tıpkı süreç yaşamaktayız. Havaların soğumasıyla alay malay önümüzdeki aylarda artmaya bitmeme edecek. Viral etkenler söz konusu olduğu üzere antibiyotik kullanmamayı öneriyoruz. daha çok evde tatil ve artağan hazır para tüketimi hele kararlı tagaddi bu şahıslar amacıyla tedavi açısından muhteşem. Züğürt olanların mümkünse evden çıkmamaları sadık ortamda durmamaları, bulunacaklarsa şayet maske kullanımı ve odaların havalandırılması bu hastalığın azalması açısından ehemmiyet en etmekte” dedi.

Share: