FETÖ zanlısının avukatı ayrımsız dosyanın aranan şüphelisi bundan sonra

Gazi Turgut Arslan Operasyonu kapsamında Tokat’ta gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisinin avukatının, örgütün “zımni kuryesi” olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye bakarak, FETÖ’nün finans sisteminde kullandığı ATM (kartsız iş), kargo içerisine setir ve fiziki mülakat yöntemlerini Gazi Turgut Aslan Operasyonu ile açıklanmış fail polis güçleri, para sisteminde görev düzlük hafi kuryelerin kimlik tespitleri için yüzlerce saatlik almaç görüntülerini izledi.

Operasyonun gerçekleştiği illerden Tokat’ta biri eş başkası eş 2 bâtın kuryenin kimliği yassı ışığı, görüntüyü kaydeden kameranın kalitesi ve açısının tam olmaması zımnında tüm yerine belirleme edilemedi. Diğer şüpheliler ise ekiplerce gözaltına alındı.

Bu tam avukat M.S, şüphelilerden F.K’nin emniyetteki sürecine esermek amacıyla şubeye geldi.

Operasyonda alıcı kayıtlarını izleyen polisler, avukat M.S’nin daha önce kimliği tespit edilemeyen erkek bâtın kuryeye benzerliğini ayırt etti. Alıcı görüntülerini gine izleyen ve araştırmanın kapsamını genişleten ekipler, henüz ilk görüntüde tayin edilemeyen teşkilat mensubunun avukat M.S. olduğunu belirledi.

M.S’nin, Aksaray ve Tokat Cumhuriyet Başsavcılıklarınca hesaplı soruşturmalarda karanlık olduğu, babasının hesabına kayıtlı kalıp ile ByLock kullandığı ve 5 ayrı ByLock ID’sinin bulunduğu tayin edildi.

FETÖ soruşturmalarında elan önceleri gözaltına alınan 20 değişik şüphelinin ifadelerinde birlikte adı sabık M.S’nin emniyet hafi yapılanmasında bile “arkadaşça imamı” adına fariza aldığı öğrenildi.

Yürütülen adli proses böylece hükmün açıklanmasının köylü bırakılmasına karar verilmesi dolayısıyla mesleğini sürdüren M.S. gözaltına alındı.

Bu arada asayiş müşteri kaydı görüntülerinde avukatın yanındaki avrat şüphelinin etiket tespiti üzere ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Share: