Fiyatlar 3-6 kamer içre düşecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi beceri adına resesyona girse birlikte bu ebat uzmanları inandırma etmemişe benziyor. Ekonomide yaşanan yavaşlamanın, henüz ince sürekli ve elan işlek tıpkısı sürecin başlangıcı olduğu dillendirilmeye başlandı da.

Fortune’dan Will Daniel’in haberine göre, ekonomistler, stagflasyon yani hem işsizliğin hem enflasyonun arttığı aynı hesaplı dönemin değil, Goldilocks yani hesaplı büyümenin enflasyona kez açmadığı tıpkısı büyüme sürecine akıllıca gittiğimizi söylüyor. Bu ekonomistler ortada ÇAKER merkezli envestisman bankası ve finansal hizmetler şirketi Jefferies Başlangıç Finans Ekonomisti Aneta Markowska birlikte meydan alıyor.

Meğer Wall Street ekonomistleri bire bir yıldan ayrıntılı bir süredir yavaşlayan konuşu büyüme ile yüksek enflasyonun bileşimi anlamına mevrut stagflasyonla ilgili yerine uyarılarda bulunuyor. Ancak bu görüşler şimdilik yönünü değiştiriyor görünüyor.

Durgun Şişkinlik önlenecek

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Markowska, BENDE’nin önümüzdeki çeyreklerde 1970’lerde yaşanana eş tıpkı stagflasyonu önleyeceğini savunuyor. Bir araştırma notunda “Nekahet kelimesini rafa kaldırarak hesabına ‘elan uzun müddet, henüz diri’ kalıbını koymanın zamanı geldi diyen Markowska, durgun şişkinlik değil, Goldilocks dönemi diyerek yazıyor.

Haziran kocaoğlan enflasyon oranı zirveydi

Mütemmim denk endeksi ile ölçülen enflasyon Haziran ayında yüzdelik 9,1 ile sonuç kırk yılın sunu faziletkâr seviyesine ulaştı ancak Markowska, düşen emtia fiyatlarının ve iyileşen hazırlık zincirlerinin önümüzdeki üç ila altı ay ortamında çok faziletkâr mütemmim fiyatlarını düşürmeye yardımcı olacağına inanıyor.

Markowska, bunun tüketici harcamalarında benzeri toparlanma için müstevi hazırlaması gerektiğini ve üçüncü çeyrekte GSYİH’nın yüzde 3’ün üzerine çıkmasını sağlayacağını öngörüyor. Bu durumun gerçekleşmesi, GSYİH’nın birinci ve ikinci çeyreklerde daralmasından sonra berenarı gani tıpkısı dönme olacak ve birçok kişinin benzeri resesyonda olup olmadığımızı sorgulamasına hastalık olacak.

FED getiri artırımlarında yumuşamaya gidecek

Markowska, bu haftaki bitiren bedel endeksi verilerinin Haziran ayının KUL enflasyonu üzere zirve olduğunu göstereceğini, bunun bile FED’in sene sonuna kadar artırmayı planladığı faizleri yumuşatabileceğini iddia ediyor. FED, Orak Ayı ayında 75 baz puanlık nazik bire bir çoğalma da karışma kalkışmak üzere, enflasyonu dizginlemek için bu sene dört kere getiri artırdı. Ve çoğu ekonomist Repo artırımlarının bitmeme etmesini bekliyor.

Markowska, FED’in ürem oranlarını artırmaya beklemek zorunda kalacağını akseptans ediyor ancak Wall Street’teki kip haddinden fazla kişinin beklediği büyüklüğünde agresif olması gerekmediğini söylüyor.

Markowska yine üstelik değişebilir gıda ve enerji fiyatlarını dışarıda tutan çekirdek şişkinlikun 2023 yılına kadar faziletkâr kalmaya devam edeceğini belirtiyor. Markowska, pandemi sırasında enflasyonu zait tayyare bileti ve ikinci ahali makine fiyatları düşmeye başlasa da, fiyatların artmaya bitmeme etmesini yüksek belki adına görüyor. Çekirdek pahalılık, tıpkı süredir FED’mağara belirlediği yüzde 2’nin üstünde seyrediyor. Markowska, “Enflasyonun göz ve hisse senedi gücü kıtlığından kaynaklanan kalımlı ayrımsız bileşeni olduğuna inanıyoruz ve bu de geçenlerde çözülmeyecek. Bu iki ancak çekirdek enflasyon altında yüzde 4 civarında tıpkı aya koymasını bekliyoruz” şeklinde konuşuyor.

Nekahet yaşanacak ancak acı kaçınan

Markowska, Fortune’a verdiği röportajda, FED’mağara kirli atom çekirdeği enflasyona cebin mücadelesini sürdürürken bire bir resesyona girebileceği konusundan de uyarıda bulunuyor ancak bunun mail zamanda gerçekleşmeyeceğini sözlerine ekliyor.

Markowska, “Bir resesyonun mümasil olduğu fikrine katılmıyorum, ancak bunun mübrem olduğunu düşünüyorum. Tıpkısı noktada yüzde 2 enflasyona ferasetsiz benzemek amacıyla ödememiz müstelzim fiyat bu olacak” şeklinde konuşuyor.

Markowska, atom çekirdeği enflasyonu kasıt seviyeye yaklaştırmayı umuyorsa, FED’in 2023’te işsizliğin mehabetli ölçüde artacağı bire bir noktaya büyüklüğünde ürem oranlarını yükseltmek zorunda kalacağını söylüyor ve bunun mahsus bire bir resesyona kez açacağını belirtiyor.

Borsalardaki ralli ayı tuzağı

Markowska, “Enflasyonun bu kalıntı bileşenini tenkis etmek üzere FED’mağara hareket gücü piyasasında uyuşukluk yaratması gerektiğini düşünüyorum, gerçekten avarelik oranını yükseltmeleri gerekiyor. Ve açıkçası, yüzde 4‘lük tıpkı işsizliğin yeterince erdemli olduğunu düşünmüyorum” diyor. Markowska, enflasyonu aşağı yenmek üzere FED’mağara başıboşluk oranını yüzdelik 6 yahut yüzdelik 7‘ye ihata etmek zorunda kalabileceğini sözlerine ekliyor.

Yatırımcılar üzere bu hisse senetlerinden kâin rallinin benzeri ‘kocaoğlan piyasası tuzağı’ olduğu fakat birkaç kamer zarfında envestisman getirilerinin beklenenden elan bereketli olabileceğini anlamına geliyor. Markowska, “Ben bunun tıpkısı ayı piyasası tuzağı olacağını düşünüyorum. Ama gene birlikte borsalarda yaşanan rallinin yarın sona ereceğini de söylemiyorum zira önümüzde hala sunu az iki ila üç mahiye haddinden fazla gani veriler var. Bu yüzden yaşanan ralli, çoğu insanın hesap pusulası ettiğinden elan büyük bire bir kocaoğlan tuzağı cins” şeklinde konuşuyor.

Dünya ekonomisi stagflasyonda

 

Küresel ekonomilerin kâbusu: stagflasyon

 

Dünyaca adlı yatırımcıya göre yolun sonu stagflasyon

 

Sükûnet-durgun şişkinlik-faiz artırımları ve piyasalara etkisi

 

Pahalılık asma bıyığı kabilinden üzerimize yapışacak

 

KÖLE’bile para şişkinliği kâbusu bitmeyecek

 

Share: