“Zaman lekesi tedavilerinden sonra yaşam boyu yardımcı mahsulat kullanılmalı”

Bâtın dokuncalı zaman ışınlarına maruz kalınmasının tarih lekesine hastalık olan yeryüzü yüce amil olduğunu tamlayan Ehlivukuf Dr. Gönül Gökdemir Yanardağ, “Lekenin yapısı ve derinliği, kişinin deri tipi ve mevsim tarih lekesi tedavisinde belirleyici kurum oynuyor. Çağ lekesi tedavisi sonbahar ve kış aylarında yapılmalıdır. Zaman lekesi tedavisi sırasında güneşten dehalet dahi haddinden fazla önemlidir. Özellikle kuzguni tedavilerinden sonradan kişiler, bakir lekelerin oluşmaması için hayat süresince güneşten apotr mahsulat kullanmalıdır” dedi.

Güven Çayyolu Cerrahi Tababet Merkezi Cildiye Bölümü Bilirkişi Dr. Dilek Gökdemir Volkan, mor ötesi (UV) ışınlarına maruziyetin yanı sıra hamileliğin, veladet arama ilacı kullanılmasının, kozmetik uygulamaların, bazı ilaçların ve guatr hastalığı kabilinden hormanol faktörlerin ruz lekesine bozukluk olabileceğini kaydetti. Ultraviyolenin yani görünmeyen dokuncalı ruz ışınlarına maruz kalınmasının güneş lekesine illet olan yer mehabetli faktör olduğunu kaydeden Yanardağ, tarih lekesinin yapısı ve derinliğinin, kişinin ten tipinin ve mevsimin gündüz lekesi tedavisinde belirleyici afi oynadığını söyledi.

Volkan, gün lekesi tedavisinde dikkat edilmesi gereken berenarı koca unsurların saha aldığını rapor ederek, “Gündüz lekeleri uzmanlar tarafından meri fiziki ve kimyasal peeling yöntemleriyle otama edilebilir. Güneş lekesi tedavisinde başvurulan peeling yönteminde alfa hidroksi asitler, asit fenik, TCA, resorsinol, beta hidroksi asitler, kojik hamız, salisilik asit ve ayrıksı kimyevi soyucular evet biricik başlarına evet de tıknaz adına kullanılır. Ruz lekeleri itinasız tabakalarda ise daha gösterişsiz otama edilebilir” diye niteleyerek konuştu.

“IFTIRA TEDAVİSİNDE SIK BAŞVURDUĞUMUZ İŞLEMLERDENDİR”

Devir lekesi tedavisinde kimyasal peeling dışında ‘fiziki peeling’ yerine adlandırılan dermabrazyon ve mikrodermabrazyon, kriyoterapi, mezoterapi, çırağ tedavileri gibi uygulamalara dahi başvurulabileceğini belirten Yanardağ, “Ruz lekesi tedavisine değişmeyen verirken ‘sıkıntılı gelişigüzel mi?’, ‘derin mi?’ ‘zeminde kılcal damar içeriyor mu?’ ‘hastanın kap tipi nedir?’ sorularını muayene etmek ve tedaviyi bu doğrultuda planlamak gerekir. Deri şiddetli kırılan ve alerjikse soyucu asidik ürünlerden kaçınılmalıdır. Damarsal mesnet varsa lazer tedavisi ile kötü tedavisi tıknaz edilebilir. Kötü açıcı ürünleri içeren kokteyl ürünlerle mezoterapi, kötü tedavisinde kesif başvurduğumuz işlemlerdendir” ifadelerini kullandı.

“YAZ AYLARINDA ÖNERMİYORUZ”

Devir lekesi tedavisinde başarıyı etkileyen yer şanlı faktörün nemlendirici ve ruz yardımcı kullanımına dikkat gösterilmesi olduğunu vurgulayan Volkan, “Gündüz lekesi tedavisi sonbahar ve şita aylarında yapılmalıdır. Tarih lekesi tedavisini ilkbahardan yaz mevsimine intikal döneminde ve yaz aylarında önermiyoruz. Bu aylarda devir yardımcı yöntemlere dikkat çekiyoruz. Ruz lekesi tedavisi sırasında güneşten dehalet haddinden fazla önemlidir. Alelhusus kara tedavilerinden sonradan şahıslar, eskimemiş lekelerin oluşmaması için hayat süresince güneşten koruyucu ürünler kullanmalıdır. Anne amacımız, bu lekelerin oluşumunu engellemektir. Devir lekesi tedavisi el ve sabır mucip bire bir süreçtir. Benzeri ay içinde topikal ürünlerle geçirebildiğimiz lekeler olabildiği gibi ara sıra tekmil yöntemlere rağmen hormonal faktörler, geçer not ilaçlar, mesleksel maruziyet gibi nedenlerle otama çok ayrıntılı sürebilmektedir” dedi.

Share: