Malatya’ya depremin ikinci haset mevrut fahri sağlıkçılar afetzedelerin yaralarını sarıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden genişlik çokça etkilenen illerin beyninde düz kayran Malatya’ya mevrut gönüllü sağlıkçılar, 43 gündür afetzedelerin yaralarını sarıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin peşi sıra değişik şehirlerde çalışan ve birbirlerini henüz ilk tanımayan abla, paramedik ve tababet öğrencilerinden oluşan 12 sağlık çalışanı, kendi imkanlarıyla Malatya’ya geldi.

Burada tıpkı grup olan fahri sağlık çalışanları, otağ kentte küsurat vatandaşların birlikte kırsal mahallelere her an afetzedelere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Hiçbir değer beklemeden sarsıntı bölgesinde görevlerine bitmeme eden fahri sağlıkçılar, depremzedelerin ilaç ihtiyaçlarını karşılamanın beraberinde muayene ve pansuman işlemleri yapıyor.

Depremzedeler için miftah ve bilgisayarlarını sattılar

Paramedik Alişan Çarpışma, AA muhabirine, zelzele bölgesine Çorum’dan geldiğini, tek beklentisi olmadan depremzedelere müzaheret etmeye çalıştığını söyledi.

Sorumlu oldukları iki otağ site ve sınırlı 16 rustik mahalle bulunduğunu aktaran Uğraş, çevrim zarfında buralarda mücahede yürüterek afetzedelerden gelen talepleri yerine getirdiklerini belirtti.

Savaş, depremin tezce devrisi haset Malatya’ya geldiklerini kaydederek, sair fahri sağlıkçılarla dahi burada tanıştıklarını, daha bilahare hepsiyle ev kabil olduklarının altını çizdi.

Diğer illerdeki depremlerde öz tanıdıklarının da hayatını kaybettiğini dile getiren Çekişme, bu durum karşısında çokça sıkıntı duyduklarını ancak burada depremzedelerin birlikte oldukları için de motive olduklarını vurguladı.

Çekişme, saat gözetmeksizin buradaki fahri hizmetlerinin sürdüğünü ifade ederek, “Depremzedeler üzere elimizden hangi geldiyse yapmaya çalıştık. daha çok da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Burada oldukları sürede zaruri ilaçları ve malzemeleri alabilmek amacıyla aracını sattığını belirten Uğraş, diğer fahri sağlıkçılar ortada ise dizüstü bilgisayar bilgisayarını satanların olduğunu belirtti.

“Buradaki çalışmamız bitene büyüklüğünde toplumsal hayatımıza dönmeyeceğiz”

Niğde’den mevrut sağlıkçı Bekir Apotr, depremin çarçabuk arkası sıra fahri namına AFAD’a başvurduğunu, onların yönlendirmesiyle Malatya’ya geldiğini söyledi.

Gönüllü mevrut sağlıkçılarla Malatya’üstelik 12 yabanlık tıpkısı takım oluşturduklarını dile getiren Yardımcı, geçmiş zamanlar enkaz başlarında görev aldıklarını, elan sonra ise kente gelen ilaçların ayrıştırılması, çadır site ve rustik mahallelerde keyif hizmetinde görev aldıkları bilgisini verdi.

Koruyucu, bu işi yaparken hiçbir şekilde maddiyat gözetmediklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:

“Bir Tane istediğimiz buradaki insanların keyif ve ruh bilimsel açıdan ihtiyaçlarını bloke etmek. Elimizden geldiğince bilcümle takım yerine bu işi yapmaya çalışıyoruz. Meydanlık vermeden çalışmaya devam edeceğiz. Çoğumuz özel hayatında muhtemelen işleri bırakarak buraya geldi. Içtimai hayatı şu anda tığ bıraktık. Buradaki çalışmamız bitene kadar birlikte içtimai hayatımıza dönmeyeceğiz.”

Kayseri’den gelen Furkan Agâh, “İnsanlara yardım etmek amacıyla buradayız. Sonuna kadar bile buradayız. Burada çalışırken herhangi bir maddi beklentimiz namevcut. çıktı tığ kişi imkanlarımızı burada kullanmaya çalışıyoruz.” dedi.

Hemşire Bekir Köktaş ise depremzedelerin yaralarını dercetmek ve acılarını hafifletmek için burada olduklarını anlatım ederek, şimdilik Malatya’dan dönmeyi düşünmediklerini, imkanları kadar çalışmalarına devam edeceklerini aktardı.

Share: