“İlçeye mektepli gelsin” diye niteleyerek şehremaneti binasını yüksekokula tahsis ettiler

YASİN USTACI – Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde çığır yüksekokuluna tahsis edilen şehremaneti binasında 140 öğrenci terbiye görüyor.

İlçede 2015 yılında kurulup ahir sene yatılı toprak okulu binasında açılan ve gelişmemiş süre bilahare el merkezinde eğitim bilimi-öğretime devam fail Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Patika Yüksekokulunun baştan ilçede terbiye vermesi için Çerkeş Belediye Reisi Hasan Sopacı girişimlerde bulundu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü ve Yükseköğretim Kurulu nezdindeki görüşmeler sonucu Sopacı, yüksekokul için akla yatkın bir saha aramaya başladı.

Yatılı mıntıka okulunun depreme narin olması dolayısıyla Belediye Meclisi kararıyla yer makul kavuşum bulunan belediye binası olduğu kararlaştırıldı. Uray binası geçmiş eğitime akıllıca hale getirildi, ardından yüksekokulun kullanması için 29 Mart 2022’birlikte Çankırı Karatekin Üniversitesine tahsis edildi.

Belediye birimleri ilçenin farklı noktalarında belediyeye ilgili yerlerde bakım vermeye önceden, Çerkeş Belediye Başkanlığı makamı ile gâh birimler dahi ilçedeki tarihi Işıklar Konağı’na taşındı.

Gereç ve Gereç İşleme Teknolojileri Bölümü ile Esenlik Bakım Hizmetleri Bölümü bulunan Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Iz Yüksekokulu, Sağlık Hizmet Hizmetleri Bölümü Evde Marazlı Bakımı ve Buğulu Bakım Programları ile ilçede 140 öğrencisiyle eğitime başladı. İl merkezinde eğitimini sürdüren Materyal ve Gereç İşleme Teknolojileri Bölümünün üstelik gelecek yıl ilçede yetişek vermesi planlanıyor.

Öğrencilerin tahaffuz ihtiyaçları bile belediyeye ait otel ve dairelerin yurtlara dönüştürülmesiyle giderildi.

Yüksekokul 6 sene sonraları yeniden Çerkeş’te

Çerkeş Belediye Reisi Hasan Sopacı, AA muhabirine, Çerkeş Iz Yüksekokulunun 2016 yılında ilçede açıldığını belirterek, “Leyli bölge okulu alanında öğretime başlayan yüksekokulumuz, rezil FETÖ çarpış girişimi sonucunda Çankırı merkeze alındı ve eğitime merkezde devam etti.” dedi.

Leyli nahiye okulunun depreme dayanıksız olması dolayısıyla kullanılmamış bir bina arayışına girdiklerini anlatan Sopacı, şöyle bitmeme etti:

“Bunun neticesinde tığ üniversitenin bölümlerini ilçemize haberdar etmek istiyoruz, halkımızdan de çetin aynı gravite var. O yüzden dedik kim ‘Tığ şehremaneti binamızı versek buraya sağlık misiniz?’ Önce şaka yapıyoruz sandılar. Alay yapmadığımı söyledim. Serencam namına aramızda bir protokolle tığ belediye binamızı üniversitemize devrettik. Biz bu üniversite binamızı boşalttık, şu dakika geçici yerine tıpkı konakta belediye hizmetlerimizi bitmeme ettiriyoruz.”

“Eğitim burada olsun biz icabında çadırda hizmet veririz”

Belediye kendisine ilçenin ayrımlı noktalarına dağıldıklarını ancak eğitime bindi için kendileri amacıyla büyük bire bir olayı başardıklarını belirten Sopacı, “Şu zaman 140 öğrencimiz terbiye öğretime bitmeme ediyor. Biz şehremaneti adına şunu biliyoruz kim terbiye burada olsun tığ icabında çadırda uray hizmetlerini devam ettiririz. Benzeri öğün net kararımız bile düşüncemiz dahi buydu. Şehremaneti sedir üyesi arkadaşlarımız, personelimiz bu konuda çok çevrimli ve haddinden fazla kararlıydık. Tığ buradan ayrıldığımızda bire bir konağımız vardı restore ettiğimiz, oraya uray başkanlığı makamını aldık, hususi kalemi aldık, personel müdürlüğünü aldık. Bunun yanı sıra bayındırlık, selen işlerini apayrı yerlere dağıtarak belediye hizmetlerini kıvrak bitmeme ettiriyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Çerkeş Iz Yüksekokulunun ilçede baştan eğitime başlamasının vatandaşların genişlik nazik hayali olduğunu anlatım fail Sopacı, bunu başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Share: