HAK PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Osmaniye’yi müzakere etti

Müstakil Ülkü Partisi (ALLAH PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’birlikte incelemelerde bulundu.

YARADAN PAR’dan yapılan açıklamaya bakarak, Yapıcıoğlu depremzedelere geçmiş olsun dileğinde mevcut olmak için beraberindeki heyetle yer sarsıntısı bölgesinde ziyaretler gerçekleştiriyor.

Partisinin Osmaniye İl Başkanlığının bulunduğu binanın birlikte depremde yıkılan yapılar arasında kayran almasından ortalık İl Başkanı Osman Aslan’a da esbak olsun temennisinde mevcut Yapıcıoğlu, kentteki çerge kente yerleşen depremzedeleri müzakere ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Osmaniye’de depremzedelerin yaralarının iri oranda sarıldığını belirten Yapıcıoğlu, “Mânialı bireylerin olduğu ailelere, konteynerlere yerleştirilmesinde evleviyet tanınması gerekiyor. Zira kriz altıdaki insanların kurtarılması, müstacel gıda ve barınma ihtiyaçları, istinas ihtiyaçları, giyecek ihtiyaçları belki artık konuşulmuyor. Sahada dolaştık, sakat bireyleri olan gâh ailelerimizle karşılaştık. Onların bir zaman geçmiş konteyner kentlere mürur talepleri var, onu dile getirdiler. Ne ant geçeceklerini soruyorlar. Mânialı bireyleri olan ailelere konteynerlere mürur üstüne ayrımsız öncellik tanınmalı.” ifadelerini kullandı.

RAB PAR yerine depremin ilk anından itibaren sahada olduklarını bildiren Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

“İlk günlerde milletçe tıpkı seferberlik halinde adeta kavim kendisine müzaheret olup yağdık, her tarafa. Sivil topluluk kuruluşu ile amme kurumları ve şahıslarla ihtimal evcil yönetimlerle gani ayrımsız sınav verdiğimizi düşünüyorum. Herhangi takım yahut öğür ayrımı gözetmeksizin bunu söylüyorum. Belki bunun istisnaları vardır amma çoğunlukla halkımız gani bir sınav verdi, ego bu inançtayım. İnşallah Tanrı aynı daha hakeza teessürat bize yaşatmasın, bundan hakeza felaketlerle karşılaşmayız, amma bu öfke belki bir yönüyle kardeşliğimizi pekiştirdi, memleketin doğusunu batısını, kuzeyini güneyini, birbirine yaklaştırdı. İnsanlarımızı birbirine yakınlaştırdı. Bu de belki işin artı tarafı.

Yapılan yardımların koordineli ve zamana yayılması gerekiyor. Şurası unutmamak geçişsiz ki; depremzedelerin oylumlu tıpkısı kısmı özellikle çadırda faal insanlar, öz aşlarını şu anda pişiremiyorlar, onlara hazır yemekler yapılıp getiriliyor ya dahi kumanyalar dağıtılıyor. Bu, amade yemekleri dağıtan çok sayıda sivil toplum kuruluşu var. Onların tıpkı kısmının erzakları tükenme noktasına gelmiş, başkaca bazıları tükenik. çabucak öyle çokça yavaş tıpkı şekilde, müzaheret yapılıp, bilahare ansız bire kesilmesi ara sıra teessürat getirebilir. Çünkü bu yardımlara ihtiyaç hisseden çokça sayıda insan var. Bütün yardımseverlere şu çağrıyı yarmak istiyorum; lütfen yardımlarınızı peyderpey gönderin, bunu zamana iz, parçalar halinde gönderin kim hangi bu besin maddeleri savurganlık olsun ne de bu gıdalara ihtiyaç hisseden, gerekseme duyan vatandaşlarımız gıdasız kalsın.”

Share: