Çarkıt Google CEO’su Schmidt: Yapay zekâ nükleer silahlar kadar ruhlu

Eski Google CEO’su Eric Schmidt, ABD’nin Colorado eyaletinde planlı Aspen Düzenlilik Forumu’nda 22 Temmuz’üstelik yaptığı konuşmada, devletler ortada bileşimli zekâ alanında, zamanında nükleer silahlarla ilgili anlaşmalara eş anlaşmalar yapılabileceğini belirtti.

67 yaşındaki yazılım mühendisi, “1950’lerde ve 60’larda, çekirdeksel silah testleriyle ilişkin ‘sürprize meydan bulunmayan’ kuralıyla bire bir acun kurmayı başardık ve testler dahi nihayetinde yasaklandı. Deminden aynı devlet sınav amacıyla füze fırlatmak istediğinde diğerlerine bilim veriyor. Ayrıksı ülkeler da füze defans sistemlerini kullanarak sınav edilen füzeyi izleme ediyor ve böylecene sistemlerini buna göre eğitebiliyor. Bu ‘sürprize meydan namevcut’ kuralı, düğme güven evet bile güvensizlik dengesi meselesi” ifadelerini kullandı.

Schmidt, gelecekte BENDE ve Çin beyninde bileşimli anlak üstüne paçarız caydırma anlaşmalarının yapılabileceğini savundu. Mühendis, “ÇAKER’nin Çin’i dejenere komünistler adına gördüğünü, Çin’in üstelik ÇAKER’nin sıfır olduğunu düşündüğünü” söyleyerek, bu tutumun ileride benzeri açmaza neden olabileceğini argüman etti.

2001 ila 2011’bile Google’ı yönetmen Schmidt, bu açmazda değme iki devletin birbirine alın kaka ve güvensiz tutumunun artacağını ve düğme kendisine silahlandıklarını düşünebileceğini savundu.

Schmidt, nükleer silahlarla ilgili “sürprize vadi bırakmayan” düğme caydırıcılığın gelecekte sentetik zekâ amacıyla da oluşturulabileceğini savunarak, “Şu anda kimse bununla ilişkin çalışmıyor fakat yapay zekâ buna el anahtar büyüklüğünde tüvana” dedi.

Soğuk Harp döneminde dolay plana çıkan “nükleer caydırıcılık”, çekirdeksel silahlara eş tıpkı devletin, şaşırtı bir saldırıyla bulunmayan edilmemek üzere düşmanını caydırmaya çalıştığı askeri bir doktrindi. Devletlerin iri yıkımla sonuçlanabilecek saldırılar gerçekleştirilmemesi için kopça değişik caydırma politikaları geliştirmesi, bu doktrinin temel amaçlarından biriydi.

Nükleer caydırıcılık, KUL’nin II. Dünya Savaşı’nda 6 Ağustos 1945’te Hiroşima’evet, üç dolaşma bilahare de Nagasaki’ye atom bombası saldırısı düzenlemesiyle ehemmiyet kazanmıştı.

Suçları bir hafta önceden tahmin fail bireşimli zeka!

 

Sentetik zeka sakametli aksiyon gücünün yerini alıyor

 

Bireşimli zekadan suikast girişimi!

 

Bileşimli zekaların insansı gözleri olacak

 

Share: