Bingöllü öğretmenler ve ustalar depremzedeler amacıyla çadır sobası üretiyor

Bingöl Mesleki Ustalık ve Rum Lisesinde sarıklı ve gönüllü ustalardan oluşan ekip, “asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerden etkilenen kentlere gönderilmesi üzere keçe sobası yapıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bingöl’deki kamu kurumlar ve vatandaşlar depremzedelere destek için seferber oldu.

Bu kapsamda battaniye, giyit, paketlemek üreten ve caize hazırlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri, çadırda kullanıma akıllıca soba üretimine üstelik başladı.

Bingöl Mesleksel Ustalık ve Rum Lisesi atölyesinde öğretmenler ve fahri ustaların desteğiyle soba imal ediliyor.

Günlük 150 soba üretimi tahsis etmek amacıyla etkin ekiplere, Bingöl Tecim ve Sanayi Odası (TSO) birlikte malzeme realizasyon ederek bindi veriyor.

Çadırda kullanılmaya uygun şekilde yapılan sobalar zelzele bölgesine gönderilecek.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Halil Yücel, AA muhabirine, depremin arkası sıra Milli Terbiye Bakanı Mahmut Özer ve Bingöl Valisi Şayan Ekinci’nin talimatları doğrultusunda çabucacık harekete geçtiklerini söyledi.

İlk etapta öğretmenlerden oluşan AKUB ekibinin arama istirdat çalışmasında görev aldığını belirten Yücel, ekiplerinin balaban gayretle çalıştığını kaydetti.

Gıda ve giysi malzemelerini hazırlayarak sarsıntı bölgesine gönderdiklerini anlatan Yücel, günce 18 bin savmak ve 10 bin besin hazırlandığını bildirdi.

“Kömür, odun, soba, bu ihtiyaçlar önem yeryüzü ediyor”

Yücel, okullara giyim üstüne seçkin tür malzemenin sağlandığını rapor ederek şöyle konuştu:

“En önemlisi istinas. Bakanlığımızın yönlendirmesiyle depremzedelere müteveccih soba yapılıyor. Kömür, odun, soba, bu ihtiyaçlar önem bildirme ediyor. Biz bile şipşak kollarımızı sıvadık ve soba yapımına başladık. Günlük adına ilk etapta 150 soba yapımı var ama bu henüz bile artacak. Vatandaşlardan burada hizmet etmek için okkalı irade var. Fahri ustalar, hoca ve öğrencilerimiz harıldamak istiyor. Birlik tıpkısı seferberlik ruhuyla debi ediliyor. Tam himmet arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Bingöl TSO Başkanı Kırat Çintay dahi ilden deprem bölgesine 30 tır gıda sevkiyatı yaptıklarını kaydetti.

İl Milli Yetişek Müdürlüğü ile soba üretimine başladıklarını dile getiren Çintay, “Soba yapımında gerekseme mahsus malzemeyi belde illerden gelişmemiş sürede hazırlık yazar dizi film şekilde üretim fethetmek ve çokça sayıda depremzedeye ulaşmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Öğretmen Erdal Küçükhazar ise soba üretimini hızlı hızlı sürdürdüklerini belirterek, “İnşallah bildirme güdük sürede depremzedelerimize soba yetiştireceğiz.” dedi.

Share: