Bilecik’in “Ayşecik’le Ömercikleri” eskimemiş konserlere hazırlanıyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde belediyenin güzeşte sene açtığı çalgı kursuna katılan çocuklardan oluşan koro, kullanılmamış konserler için hazırlıklarını sürdürüyor.

İlk ve ortaokul öğrencilerinin çalgı becerilerini saz vasıtasıyla geliştirmesi amaçlanan kurs çalışmaları kapsamında oluşturulan Bozüyük Belediyesi Bala Korosu, şarkı ve türkülerle güzeşte sene iki öğün fon deneyimi yaşadı.

Yaşları 7 ila 10 ortada değişen 40 çocuktan oluşan koro, bir numara programda Barış Manço’nun eserlerini, mesafe ayındaki konserde ise “Benim Gözüm Sende”, “Bak Yeşil Yeşil”, “Hasretinle Yandı Gönlüm”, “Mavi Boncuk”, “Affetmem Asla Seni”, “Oh Olsun”, “Avlu Sevince Sunturlu” üzere Yeşilçam şarkılarını seslendirdi.

23 Nisan Ulusal Irade ve Bala Bayramı’nda “müziğin ustaları” konseptinde konser verecek ilçenin evvel çocuk korosuna, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Yardımcısı Amaç Süfli ve ekibi yoluyla haftada ayrımsız çevrim eğitim bilimi veriliyor.

Yeşilçam’ın unutulmaz karakterleri Zeynep Değirmencioğlu’nun canlandırdığı “Ayşecik” ve 2020’da ölüm eden Ömer Dönmez’in oynadığı “Ömercik”mağara filmlerindeki şarkıların birlikte Barış Manço’nun eserlerini üstelik seslendiren dallar, aldıkları eğitimle seslerini akla yatkın ve canlı istimal becerisini geliştiriyor.

“İlk sahneye 5 yaşında çıkmıştım, hiçbir ahit unutmuyorum”

Eğitmen Meram Âdeta, AA muhabirine, korodaki çocukların anadan doğma yetenekli olduklarını, müziğe yatkın ve kulağı olanların kursu yeğleme ettiğini söyledi.

Basit yaşlardaki çocuklara geçmişten gelen şarkıları onurlandırmak ve öğretmek istediğini tamlayan Küçük, “Çocuklarımız düpedüz beni şaşırttı. Hem Türk Halk Müziğine hem Türk Görüşme Müziğine hem dahi nostaljik şarkılara ilgileri var. Hele yeteneği olan çocukları henüz fazla solo söyleterek, koroda dem çalışmaları yaptırarak, müziğe dair hangi varsa elimden geleni öğretiyorum. Füru birlikte çok iyicene alıyorlar. Aşağı yaşta temelleri attıklarını düşünüyorum.” diye konuştu.

Korodaki çocukların bazılarının giderek adamakıllı yerlerde, sahnelerde saha alacağına, müzikle müteallik kariyer yapacağına inandığını dile getiren Sıradan, kendisinin da onlar üzere hayalinin bu yönde olduğunu anlattı.

Onlarla aynı arada olmaktan bahtiyarlık duyduğunu tabir fail Adi, şöyle konuştu:

“Kendim birlikte önceki sahneye 5 yaşında çıkmıştım, tek antlaşma unutmuyorum. Çocuklarımızın bile bu atmosferi unutacaklarını düşünmüyorum. Müzikten kopmamalarını istiyorum. Sahnede almak çok apayrı bir atmosferdi benim üzere. İlk ‘Bir Fincan Kahve Olsam’ şarkısını okumuştum. Eminim çocukların üstelik hiçbir ant unutamayacakları günleri yaşıyoruz. Temas konserde bambaşka benzeri konsepti belirliyoruz. Hep ayrımsız minval değil de değişik şarkılar, onların da sıkılmayacağı, öğreneceği, meraklanabileceği asar geliştirmeye çalışıyoruz.”

Gidiş söylemek onları bahtiyar ediyor

Koronun üyelerinden Özlem Yilbik Akçay de yaklaşık aynı yıldır kursa geldiğini ve yol söylemeyi öğrendiklerini belirtti.

Hazar Manço ve Yeşilçam şarkılarını istekle seslendirdiğini nâkil Akçay, “Öğrendiğimiz şarkıları evde söylediğim devir annem, babam çok mutlu oluyor. Burada haddinden fazla bahtiyar hissediyorum kendimi. Büyüyünce müzisyen başlamak istiyorum.” dedi.

Mihriban Oğuz ise kursa katılmadan geçmiş avukat olmak istediğini fakat fikrinin değiştiğini ve müzikçilik kariyeri yapmayı hedeflediğini kaydetti.

Ilkgüz Tugay Seraslan üstelik yol söylerken haddinden fazla mutlu olduğunu anlatarak, çalgı aleti öğretmeni olmak istediği tabir etti.

Share: